Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χακάν Φιντάν της Τουρκίας «συζήτησε με τον Ιρανό αδελφό» πώς θα «κάνουν» τα περιστέρια της ειρήνης

Ο Χακάν Φιντάν της Τουρκίας «συζήτησε με τον Ιρανό αδελφό» πώς θα «κάνουν» τα περιστέρια της ειρήνης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χακάν Φιντάν, Χαμάς,

Οι επικεφαλής της τουρκικής και της ιρανικής διπλωματίας Χακάν Φιντάν και Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν ζήτησαν την Τετάρτη 1/11 από την Άγκυρα την σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για την αποφυγή περιφερειακής σύρραξης στην Μέση Ανατολή το συντομότερο δυνατόν.

«Ο Ιρανός πρόεδρος πρότεινε διάσκεψη με τους τοπικούς ηγέτες, τις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες το συντομότερο δυνατόν για τον τερματισμό του πολέμου» στην Γάζα, δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ομόλογό του στην Άγκυρα.

«Οι χώρες της περιοχής πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

»Διαφορετικά, αυτός ο κύκλος βίας θα συνεχισθεί στην περιοχή», δήλωσε από την πλευρά του ο Χακάν Φιντάν.

«Δεν θέλουμε η ανθρώπινη τραγωδία της Γάζας να μετατραπεί σε μία σύρραξη που θα επηρεάσει τις χώρες της περιοχής», συνέχισε εκφράζοντας την «ανησυχία» του.

«Ανησυχούμε για την γεωγραφική εξάπλωση της σύρραξης.

»Το συζητήσαμε με τον Ιρανό αδελφό μας, (σύμφωνα με τον οποίο) υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι και άλλα ένοπλα στοιχεία στην περιοχή θα μπορούσαν να επέμβουν στην σύρραξη, αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες», επέμεινε ο Χακάν Φιντάν.

«Μία κατάπαυση του πυρός και η ειρήνη είναι σημαντικές όσο ποτέ», πρόσθεσε ο Κούρδος γενίτσαρος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας.

Από την πλευρά του ο Iρανός υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε ότι, αν συνεχισθούν οι επιθέσεις κατά της Λωρίδας της Γάζας, οι συνέπειες θα είναι βαριές.

«Εάν δεν υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας και αν συνεχισθούν οι επιθέσεις των ΗΠΑ και τον σιωνιστικού καθεστώτος, τότε οι συνέπειες θα είναι βαριές», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδια της Τεχεράνης.

Ο Αμίρ Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι μία επίσκεψη του προέδρου του Ιράν Eμπραχίμ Ραϊσί στην Τουρκία πολύ σύντομα βρίσκεται στην ατζέντα.

Σχετικά άρθρα