Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή της Χαμάς που επιτέθηκε στα κιμπούτζ

Οι Ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν τον διοικητή της Χαμάς που επιτέθηκε στα κιμπούτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σιδηρᾶ Ξίφη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) λένε ότι σκότωσαν τον διοικητή του τάγματος Beit Lahiya της Χαμάς, Νισάμ Αμπού Ατζίνα (Nisam Abu Ajina), σε αεροπορική επιδρομή κατά τη διάρκεια της νύχτας στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, ο Αμπού Ατζίνα ήταν υπεύθυνος για τη διοίκηση των τρομοκρατών της Χαμάς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση στα κιμπούτζ Erez και το Netiv Ha’asara στις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός αναφέρει ότι προηγουμένως διοικούσε τις εναέριες δυνάμεις της Χαμάς και εργάστηκε για την ανάπτυξη των drones και των αλεξίπτωτων πλαγιάς της τρομοκρατικής ομάδας, που χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Οι IDF αναφέρουν ότι η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την υπηρεσία ασφαλείας Σιν Μπετ και τη Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών.

Προσθέτει ότι «η εξάλειψή του αποτελεί σημαντικό πλήγμα στις προσπάθειες της τρομοκρατικής φράξιας της Χαμάς να διαταράξει τις χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού Στρατού» στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά άρθρα