Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάζα: Οι Ισραηλινοί απελευθέρωσαν τη στρατιωτίνα Όρι Μεγκίντις – Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Γάζα: Οι Ισραηλινοί απελευθέρωσαν τη στρατιωτίνα Όρι Μεγκίντις – Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σιδηρᾶ Ξίφη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η Ισραηλινή στρατιωτίνα, Όρι Μεγκίντις, διασώθηκε τη Δευτέρα 30/10 το βράδυ σε μια παράτολμη στρατιωτική επιχείρηση από την αιχμαλωσία της Χαμάς, ενημερώνουν ισραηλινές διπλωματικές πηγές.

Την απήγαγε η Χαμάς, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, στη φρικτή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και στην ενορχηστρωμένη προσχεδιασμένη σφαγή 1.400 Ισραηλινών.

Το Ισραήλ θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση και των 238 απαχθέντων, τονίζουν οι ίδιες πηγές και συνεχίζουν:

Στη Λωρίδα της Γάζας, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ο Ισραηλινός Στρατός επέκτεινε τις επίγειες επιχειρήσεις του και ενέτεινε τα πλήγματα από αέρος και θάλασσα καταστρέφοντας εκατοντάδες στόχους της Χαμάς.

Η Χαμάς συνεχίζει να εκτοξεύει ρουκέτες προς τις ισραηλινές πόλεις, μέχρι στιγμής περισσότεροι από 8.500 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ.

Η Χαμάς χρησιμοποιεί τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες

Η Χαμάς συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους πολίτες της ως ανθρώπινες ασπίδες, χρησιμοποιώντας την υπόγεια πόλη και τις αποθήκες της για να θωρακιστεί από μη στρατιωτικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας και εμποδίζοντας τους Παλαιστίνιους με διπλή ιθαγένεια να φύγουν από τη Γάζα.

Το Ισραήλ συνεχίζει να καλεί τους αμάχους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας να μετακινηθούν στις καθορισμένες ασφαλέστερες περιοχές στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Το Ισραήλ επιτρέπει ανθρωπιστική βοήθεια σε μεγάλη κλίμακα σε αυτές τις περιοχές.

Αυτή η βοήθεια περιλαμβάνει νερό, τρόφιμα και φάρμακα και συντονίζεται σε συνεργασία με την Αίγυπτο και τις ΗΠΑ.

Στόχοι του Ισραήλ

Στόχος του Ισραήλ είναι να διαλύσει πλήρως το τρομοκρατικό κράτος και τον στρατό που έχει δημιουργήσει η Χαμάς.

Στόχοι του Ισραήλ είναι η απελευθέρωση όλων των ομήρων· υπεράσπιση όλων των συνόρων του Ισραήλ.

Το Ισραήλ απορρίπτει κάθε έκκληση για κατάπαυση του πυρός με τη Χαμάς όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο πρεσβευτής του στον ΟΗΕ στη συζήτηση που έγινε στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο πόλεμος κατά της Χαμάς θα διεξαχθεί με την ίδια αποφασιστικότητα όπως και στη μάχη για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Η Χεζμπολάχ στον βορρά

Στο βορρά, η Χεζμπολάχ συνεχίζει την επιθετική της εκστρατεία κατά του Ισραήλ.

Σε απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών και όλμων από τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της περασμένης ημέρας, μαχητικά αεροσκάφη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) έπληξαν έναν αριθμό στρατιωτικών στόχων που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, στοχοποιήθηκαν υποδομές της τρομοκρατικής φράξιας Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένου ενός στρατιωτικού συγκροτήματος και σημείων παρατήρησης.

Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να ανοίξει πρόσθετα μέτωπα, αλλά είναι προετοιμασμένο για αυτό το σενάριο και θα απαντήσει δυναμικά.

Το Ιράν προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους αντιπροσώπους του (Χεζμπολάχ, Χούτι, πολιτοφυλακές στη Συρία) για να αποσταθεροποιήσει την περιοχή και αποτελεί απειλή όχι μόνο για την ειρήνη και τη σταθερότητα.

Το Ιράν είναι μέρος του προβλήματος και δεν πρέπει να του δοθεί κανένας ρόλος σε αυτήν την κατάσταση ή να συμπεριληφθεί σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα μπορούσε να του παρέχει μια φαινομενική νομιμότητα.

Σχετικά άρθρα