Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ «έκοψε» τα χρήματα προς την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω υποστήριξης της τρομοκρατίας

Το Ισραήλ «έκοψε» τα χρήματα προς την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω υποστήριξης της τρομοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιουδαία, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστινιακή Αρχή, Παλαιστίνιοι, Σαμάρια, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Μπεζαλέλ Σμότριτς, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να σταματήσει η ροή κεφαλαίων προς την Παλαιστινιακή Αρχή, την οποία και κατηγορεί για υποστήριξη της τρομοκρατικής δραστηριότητας της Χαμάς.

Ο υπουργός Οικονομικών προέτρεψε και το υπουργικό συμβούλιο να επανεξετάσει συνολικά τη μεταφορά κεφαλαίων.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχω δώσει εντολή στο υπουργείο Οικονομικών να σταματήσει τη μεταφορά πληρωμών αυτόν τον μήνα», έγραψε σε επιστολή του στον πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο υπουργός Οικονομικών ζητά επίσης από το υπουργικό συμβούλιο να συζητήσει την πολιτική του Ισραήλ να μεταφέρει κεφάλαια που συλλέγονται για λογαριασμό της Παλαιστινιακής Αρχής -όπως ορίζεται από τις Συμφωνίες του Όσλο– υπό το φως της «υποστήριξης των ανώτερων αξιωματούχων της Παλαιστινιακής Αρχής για τις φρικτές σφαγές της ναζιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Συνοδεύει το αίτημά του με μια λίστα με 12 εμπρηστικές δηλώσεις αξιωματούχων, που έγιναν από τότε που η Χαμάς δολοφόνησε βάναυσα 1.400 ανθρώπους στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Η Παλαιστινιακή Αρχή απέδειξε για άλλη μια φορά το γεγονός, για το οποίο υψώνουμε τη φωνή μας εδώ και χρόνια, ότι είναι μια οργάνωση που υποστηρίζει την τρομοκρατία», γράφει στην επιστολή του.

«Ως εκ τούτου, πέρα από τη σύνδεση αυτών των κεφαλαίων με τη Λωρίδα της Γάζας και τους κατοίκους της, αυτά τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες κατά του κράτους του Ισραήλ και των πολιτών του», προσθέτει.

«Είναι αδιανόητο σε αυτήν την πραγματικότητα, να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε αυτά τα κεφάλαια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα».

Πρόεδρος της Παλαιστινικής Αρχής είναι ο Μαχμούντ Αμπάς, επικεφαλής του κόμματος Φατάχ, του οποίου η Χαμάς θεωρείται αντίπαλος.

Συχνά μάλιστα η Παλαιστινιακή Αρχή, που ελέγχει τη Δυτική Όχθη κατηγορείται από τη Χαμάς ότι λειτουργεί εκ μέρους των ισραηλινών Αρχών για την καταστολή «ομάδων αντίστασης».

Σχετικά άρθρα