Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς προκαλεί το Ισραήλ με τρεις γυναίκες ομήρους σε βίντεο – Η μία ουρλιάζει και ζητά να ανταλλαχθεί

Η Χαμάς προκαλεί το Ισραήλ με τρεις γυναίκες ομήρους σε βίντεο – Η μία ουρλιάζει και ζητά να ανταλλαχθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 30/10 ένα βίντεο που, σύμφωνα με τη Χαμάς, δείχνει τρεις γυναίκες από τους περισσότερους από 230 ανθρώπους που λέει το Ισραήλ ότι απήχθησαν από τζιχαντιστές και μεταφέρθηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική φράξια αναφέρθηκε στις γυναίκες, στο βίντεο των 76 δευτερολέπτων, ως «Σιωνιστές κρατούμενες», αλλά δεν κατέστη άμεσα δυνατό να επαληθευτεί η ταυτότητά τους.

Καθισμένη σε πλαστικές καρέκλες πάνω σε έναν τοίχο από λευκό πλακάκι, μια από τις γυναίκες προέτρεψε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να συμφωνήσει για ανταλλαγή Παλαιστίνιων κρατουμένων για την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων.

Μιλώντας στα εβραϊκά, ταράσσεται πολύ και αρχίζει να φωνάζει, σχεδόν ουρλιάζοντας στο τέλος, ενώ οι άλλες δύο που κάθονται δεξιά κι αριστερά της παραμένουν σιωπηλές.

Οι όμηροι συνελήφθησαν όταν εκατοντάδες ένοπλοι της Χαμάς εισέβαλαν στο νότιο Ισραήλ και επιτέθηκαν σε κοινότητες, κιμπούτς, πόλεις και στρατιωτικές βάσεις. Οι ηλικίες των Ισραηλινών ομήρων κυμαίνονται μεταξύ μερικών μηνών και άνω των 80 ετών.

Οι ισραηλινές Αρχές πιστεύουν ότι κρατούνται σε ένα γιγαντιαίο δίκτυο υπόγειων σηράγγων που κατασκεύασε η Χαμάς στην πολιορκημένη περιοχή.

Το Ισραήλ λέει ότι 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, σκοτώθηκαν στις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία του Ισραήλ, ωθώντας τις δυνάμεις του να εξαπολύσουν τον τρέχοντα πόλεμο στη Γάζα.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 8.300 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι και γυναικόπαιδα σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές αεροπορικές και χερσαίες επιδρομές.

Η ισραηλινή κυβέρνηση δεν έκανε κανένα άμεσο σχόλιο για το βίντεο.

Σχετικά άρθρα