Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Από το Σάββατο 28/10 ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί μέσα στη Λωρίδα της Γάζας (βίντεο)

Από το Σάββατο 28/10 ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί μέσα στη Λωρίδα της Γάζας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χεζμπολάχ,

Από το Σάββατο 28/10 οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) επιχειρούν εντός της Λωρίδας της Γάζας επί εδάφους και από αέρος και θαλάσσης κατά των στόχων του τρομοκρατικού κράτους της Χαμάς, αναφέρουν ισραηλινές διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

Το τρομοκρατικό κράτος της Χαμάς και ο στρατός του άρχισαν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο οποίος ξεκίνησε με μια φρικτή σφαγή 1.400 Ισραηλινών.

Ήταν μια προγραμματισμένη σφαγή που τεκμηριώθηκε από τους ίδιους τους δολοφόνους.

Οι τρομοκράτες τζιχαντιστές της Χαμάς απήγαγαν 230 ομήρους, μωρά, παιδιά, γυναίκες, άνδρες και ηλικιωμένους

Οι όμηροι μεταφέρθηκαν στη Γάζα.

Από την αρχή της επίθεσης της Χαμάς, περισσότεροι από 8.000 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σε όλες τις πόλεις του Ισραήλ.

Οι στόχοι του πολέμου κατά της Χαμάς

Οι στόχοι του πολέμου κατά της Χαμάς είναι η εξάρθρωση του τρομοκρατικού κράτους και του τρομοκρατικού στρατού της Χαμάς που ιδρύθηκε στη Γάζα.

H απελευθέρωση όλων των ομήρων και η διασφάλιση όλων των συνόρων του Ισραήλ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για έναν αμυντικό πόλεμο ασκώντας το δικαίωμα αυτοάμυνας.

Το Ισραήλ θα επιχειρήσει για όσο χρειαστεί μέχρι να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Οι άμαχοι να μετακινηθούν νότια

Οι IDF συνεχίζουν να προτρέπουν όλους τους πολίτες στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν στις ασφαλέστερες περιοχές, που έχουν οριστεί στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Το Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας (νεροτροφή και ιατρική βοήθεια) σε αυτές τις περιοχές από τα αιγυπτιακά σύνορα.

Οι IDF λειτουργούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων και θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τους αμάχους που παρέμειναν στην εμπόλεμη ζώνη.

Άμαχοι «ανθρώπινες ασπίδες»

Το Σάββατο 28/10 και την Παρασκευή 27/10 οι Ισραηλινοί αποκάλυψαν στοιχεία σχετικά με τη χρήση από τη Χαμάς των Παλαιστινίων πολιτών και των πολιτικών υποδομών ως ασπίδες, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και ιδιαίτερα του κεντρικού νοσοκομείου στη Γάζα, Σίφα, κάτω από το οποίο η Χαμάς έχει υπόγεια κεντρικά γραφεία και υπόγειες αποθήκες.

Προς Χεζμπολάχ και Ιράν

Σε απάντηση στην εκτόξευση πυραύλων και ρουκετών κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο από την φιλοϊρανική Χεζμπολάχ, καθώς και ως απάντηση στη δραστηριότητα ιρανικών πολιτοφυλακών μισθοφόρων από τη Συρία, οι IDF επιτέθηκαν σε στόχους αυτών των οργανώσεων.

Το Ισραήλ προειδοποιεί το καθεστώς του Αγιατολάχ στο Ιράν, το τρομοκρατικό δίκτυο που έχτισε σε όλη τη Μέση Ανατολή και τις χώρες που τους φιλοξενούν, να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο. Το Ισραήλ είναι έτοιμο και θα απαντήσει δυναμικά σε κάθε πρόκληση.

Σχετικά άρθρα