Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Συνελήφθησαν μαθητές Λυκείου επειδή «έκαψαν μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ»

Τουρκία: Συνελήφθησαν μαθητές Λυκείου επειδή «έκαψαν μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καισάρεια, Κεμάλ Ατατούρκ, Μαθητές, Τουρκία,

Τουρκικό δικαστήριο στις 26 Οκτωβρίου συνέλαβε τρεις μαθητές λυκείου επειδή «έκαψαν μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ», ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, στην επαρχία της Κεντρικής Ανατολίας, στην περιοχή Ιντσέσου της Καϊσέρι (Καισάρεια).

Η σύλληψη έγινε μετά από τη δημοσίευση ενός βίντεο που δείχνει τρεις μαθητές να καίνε την εικόνα του Κεμάλ, η οποία διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Demirören.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο του Κυβερνήτη της Καϊσέρι ανακοίνωσε τη σύλληψή τους και είπε:

«Διαπιστώθηκε ότι κυκλοφόρησε βίντεο στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με το κάψιμο της φωτογραφίας του βετεράνου Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, του ιδρυτή της Δημοκρατίας μας.

»Τα άτομα που εμπλέκονται στο εν λόγω περιστατικό ταυτοποιήθηκαν και τέθηκαν υπό κράτηση και κινήθηκε η δικαστική και διοικητική διαδικασία».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας άλλος μαθητής λυκείου στην Τουρκία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και οκτώ μηνών με την κατηγορία της «δημόσιας προσβολής της μνήμης του Ατατούρκ» αφού βρέθηκε «να κάνει άσεμνες χειρονομίες με μια φωτογραφία του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ» σε ένα βίντεο που προκάλεσε δημόσια οργή.

Σχετικά άρθρα