Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρόουν σκότωσε τον συντονιστή μεταξύ SDF κι Αμερικανών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Ντρόουν σκότωσε τον συντονιστή μεταξύ SDF κι Αμερικανών ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF),

Ένας ανώτερος διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) σκοτώθηκε από επίθεση πιθανότατα τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη βορειοανατολική Συρία την Παρασκευή 27/10.

Ο Μουχαμάντ Σίμπλι, ο οποίος εργαζόταν ως συντονιστής μεταξύ των SDF και του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σκοτώθηκε από ντρόουν, πιθανότατα τουρκικό, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στην πόλη Ντερίκ (al-Malikiyah) στην απώτατη βορειοανατολική Συρία.

Πηγή από τις Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας (Asayihs) είπε στην ιστοσελίδα North Press ότι ένα τουρκικό ντρόουν έπληξε ένα σπίτι στην πλατεία Αζάντι στο κέντρο της πόλης Ντερίκ (al-Malikiyah).

Η επίθεση του ντρόουν προκάλεσε επίσης στον τραυματισμό μιας 39χρονης γυναίκας, της Αβίν Χαλίλ, και ενός 11χρονου παιδιού που ονομαζόταν Άχμαντ Σαχίν.

Ο Σίμπλι συμμετείχε σε πολλές μάχες κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Το 2014 ανέλαβε συντονιστής των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών μεταξύ των SDF και του Διαθνούς Συνασπισμού, είπε μια πηγή στον North Press.

Λεζάντα: Ο Μουχάμαντ Σίμπλι, κρατά τον ασύρματο στο χέρι, με Αμερικανούς στρατιώτες σε περιπολία στη Συρία

Σχετικά άρθρα