Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος – Υποστήριξη και νομιμοποίηση της Χαμάς από τη Ρωσία

Ισραήλ: Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος – Υποστήριξη και νομιμοποίηση της Χαμάς από τη Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Ρωσία, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χεζμπολάχ,

Στο πλαίσιο της επείγουσας και ειδικής Έκτακτης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ περιέγραψε τη Χαμάς ως το Ισλαμικό Κράτος της Γάζας και μίλησε για σχεδιασμένη επίθεση στο Ισραήλ με στόχο τη σφαγή αμάχων και την απαγωγή ομήρων, η οποία οδήγησε στη φρικτή σφαγή από τους τζιχαντιστές 1.400 Ισραηλινών, την απαγωγή πολλών και την κράτηση αυτή τη στιγμή 226 ομήρων από τους τρομοκράτες.

Η Χαμάς συνεχίζει να πλήττει πόλεις του Ισραήλ και μέχρι στιγμής έχει εκτοξεύσει περισσότερες από 8.000 ρουκέτες προς το Ισραήλ.

Το Ισραήλ, σύμφωνα με ισραηλινές διπλωματικές πηγές, αναμένει από τη διεθνή κοινότητα ανεπιφύλακτη υποστήριξη στο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα μέχρι την εξάρθρωση του τρομοκρατικού κράτους και του τρομοκρατικού στρατού που ίδρυσε η Χαμάς, δηλαδή το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Γάζα και την απαίτηση για άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων.

Η ηγεσία της Χαμάς στη Ρωσία

Την Πέμπτη 26/10 το βράδυ οι ηγέτες της Χαμάς έφτασαν στη Ρωσία.

Οι ηγέτες της Χαμάς πρέπει να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους.

Το Ισραήλ βλέπει την άφιξή τους στη Ρωσία ως υποστήριξη και νομιμοποίηση της τρομοκρατίας και κάλεσε τη Ρωσία να τους εκδιώξει.

Η Χαμάς θέλει τους αμάχους ανθρώπινες ασπίδες

Το Ισραήλ διεξάγει τη στρατιωτική του επιχείρηση σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο των ενόπλων συγκρούσεων.

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες της βόρειας Λωρίδας της Γάζας να απομακρυνθούν στις καθορισμένες και προστατευόμενες περιοχές στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς συνεχίζει να προσπαθεί να εμποδίσει τους αμάχους να μετακινηθούν για να τους χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινες ασπίδες.

Το Ισραήλ επιτρέπει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέσω των αιγυπτιακών συνόρων (τροφή, νερό, ιατρικά και όχι καύσιμα).

Νεκροί σημαντικοί Χαμασίτες οπλαρχηγοί

Ο Ισραηλινός Στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις του σε τρομοκρατικούς στόχους, στη Γάζα.

Την Πέμπτη 26/10 σκοτώθηκε η ανώτατη διοίκηση του τάγματος της Χαμάς στη Γάζα που συμμετείχε στη σφαγή στο Ισραήλ.

Πολλοί τρομοκράτες σκοτώθηκαν σε επιδρομές τεθωρακισμένων που είχαν σκοπό επίσης να προετοιμάσουν τη συνέχιση της στρατιωτικής εκστρατείας.

Προειδοποίηση στους Αγιατολάχ του Ιράν

Το Ισραήλ, επισημαίνουν ισραηλινές διπλωματικές πηγές, συνεχίζει να προειδοποιεί τον τρομοκρατικό άξονα με επικεφαλής τους Αγιατολάχ από την Τεχεράνη να μην συμμετάσχει στον πόλεμο.

Την Πέμπτη 26/10 το Ισραήλ έπληξε τα τμήματα πυραύλων της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ προειδοποιεί το Ιράν και τους πληρεξούσιους του και τις χώρες που τους φιλοξενούν να μην κάνουν το σοβαρό λάθος να συμμετάσχουν στον πόλεμο. Το Ισραήλ θα αμυνθεί δυναμικά.

Την Πέμπτη 26/10 οι ΗΠΑ επιτέθηκαν σε βάσεις που σχετίζονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν που συνδέονται με επιθέσεις κατά των αμερικανικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή. Η στενή συνεργασία μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Πολιτειών συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Σχετικά άρθρα