Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λιβυκή Βουλή απαίτησε να εγκαταλείψουν τη Λιβύη οι πρεσβευτές των χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ

Η Λιβυκή Βουλή απαίτησε να εγκαταλείψουν τη Λιβύη οι πρεσβευτές των χωρών που υποστηρίζουν το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Βρετανία, Γαλλία, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Ισραήλ, Ιταλία, Λιβύη, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πετρέλαιο, Φυσικό Αέριο,

Το λιβυκό κοινοβούλιο απαίτησε την Τετάρτη 25/10 την αποχώρηση των πρεσβευτών των χωρών που «υποστηρίζουν» το Ισραήλ που πολεμά τη Χαμάς στη Γάζα.

Οι Λίβυοι βουλευτές ζητούν να φύγουν οι πρεσβευτές των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όταν οι τζιχαντιστές της Χαμάς εξαπέλυσαν απρόκλητη επίθεση και σκότωσαν 1.400 Ισραηλινούς, κυρίως πολίτες-γυναικόπαιδα.

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα λέει ότι τα πλήγματα του Ισραήλ έχουν σκοτώσει περισσότερους από 6.500 Παλαιστίνιους, κυρίως άμαχους.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπό της, η λιβυκή Βουλή των Αντιπροσώπων, που βρίσκεται στην Ανατολική Λιβύη, δηλαδή στην Κυρηναϊκή (και υποστηρίζεται από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ)- απείλησε να διακόψει τον ενεργειακό εφοδιασμό εάν δεν σταματήσουν οι «σφαγές» εις βάρος των Παλαιστινίων.

«Απαιτούμε από τους πρεσβευτές των κρατών που υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα (Ισραήλ) στα εγκλήματά της να εγκαταλείψουν το έδαφος (της Λιβύης) αμέσως», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Εάν οι σφαγές που διέπραξε ο σιωνιστής εχθρός δεν σταματήσουν, απαιτούμε από την κυβέρνηση της Λιβύης να αναστείλει την εξαγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στα κράτη που την υποστηρίζουν», συνέχισε.

Το κοινοβούλιο κατήγγειλε «με τον πιο έντονο τρόπο» τις ενέργειες «των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και της Ιταλίας».

Ανέφερε ότι αυτά τα έθνη «υποστηρίζουν τη σιωνιστική οντότητα στα εγκλήματά της» στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι ηγέτες τους «διδάσκουν σε διαλέξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση».

Μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι το 2011, η Λιβύη, που σπαράζεται από αδελφοκτόνο βία και διχασμό, κυβερνάται από δύο αντίπαλες κυβερνήσεις.

Η μεταβατική κυβέρνηση που εδρεύει στην Τρίπολη με επικεφαλής τον Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, που αναγνωρίζεται ως προσωρινή από τα Ηνωμένα Έθνη, ενώ οι Αρχές στην ανατολική Λιβύη υποστηρίζονται από τον στρατάρχη Χάφταρ, έναν βετεράνο του στρατού της εποχής Καντάφι.

Οι Λίβυοι σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους ιδιαίτερα μετά τη θανατηφόρα έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα στις 17 Οκτωβρίου, για την οποία η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παλαιστινιακή ρουκέτα που δεν κατάφερε να πάρει ύψος και εξερράγη στο έδαφος της Γάζας.

Σχετικά άρθρα