Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει εγγυήτρια δύναμη στα παλαιστινιακά εδάφη

Η Τουρκία φιλοδοξεί να γίνει εγγυήτρια δύναμη στα παλαιστινιακά εδάφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χακάν Φιντάν, Χαμάς,

Η «σύγκρουση Ισραήλ – Παλαιστινίων», δηλαδή η σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς, «απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων», δηλαδή εγγυητριών δυνάμεων, δήλωσε ο Κούρδος γενίτσαρος υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν έκανε την παραπάνω δήλωση ως εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του Καΐρου όπου είναι παρών ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Τουρκία ποτέ δεν θα επιτρέψει ποτέ να συνεχιστούν τα βάσανα των Παλαιστινίων», διεμήνυσε από το Κάιρο ο Χακάν Φιντάν.

Απευθυνόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ειρήνης, το Σάββατο (21/10/2023) ο Φιντάν είπε ότι εάν οι ισραηλινές επιθέσεις συνεχιστούν, θα απειλούσαν την παγκόσμια σταθερότητα και την ειρήνη, με γεωγραφική κλιμάκωση.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η σύγκρουση Ισραήλ–Χαμάς «απαιτεί έναν νέο μηχανισμό εγγυήσεων και είναι απαραίτητη η εγγύηση των βημάτων που λαμβάνονται από τα μέρη για δίκαιη ειρήνη», όπως μετέδωσε το Anadulu.

Η Σύνοδος Κορυφής του Καΐρου, με διεθνή αραβική συμμετοχή και συμμετοχή του ΟΗΕ, συζητά την εξελισσόμενη κατάσταση στη Γάζα, το μέλλον της παλαιστινιακής υπόθεσης και την ειρηνευτική διαδικασία.

Σχετικά άρθρα