Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινός στρατός: Δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση νοσοκομείου ή σχολείων

Ισραηλινός στρατός: Δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση νοσοκομείου ή σχολείων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ερυθρός Σταυρός, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές,

Δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση νοσοκομείου ή σχολείων, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) διαψεύδοντας δηλώσεις από την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο και την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Εκπρόσωπος των IDF υπογράμμισε πως δεν υπήρξε προειδοποίηση για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κοντς και πέντε σχολείων στη Γάζα, επαναλαμβάνοντας ότι ο ισραηλινός στρατός έχει ζητήσει εδώ και μέρες από όλους τους αμάχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν νότια.

Η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος απηύθυνε την Παρασκευή 20/10 «κατεπείγουσα έκκληση» στη διεθνή κοινότητα, αναφέροντας ότι «δέχθηκε απειλή από τις δυνάμεις κατοχής για βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Κοντς».

Στο νοσοκομείο αυτό νοσηλεύονται 400 ασθενείς και φιλοξενούνται 12.000 εκτοπισμένοι άμαχοι, υποστηρίζει η παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής και περίθαλψης.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αμέσως και επειγόντως δράση για να εμποδίσει μια νέα σφαγή, σαν εκείνη που συνέβη στο Νοσοκομείο Βαπτιστών Αλ Αχλί», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Σχετικά άρθρα