Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρόουν βομβάρδισαν δύο αμερικανικές βάσεις στη Συρία

Ντρόουν βομβάρδισαν δύο αμερικανικές βάσεις στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Τανφ Συνοριακό Πέρασμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ντέιρ αλ Ζουρ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Φυσικό Αέριο,

Δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία δέχθηκαν επίθεση, μετέδωσε την Πέμπτη το τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen του Λιβάνου.

Το Al Mayadeen ανέφερε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο συνοριακό πέρασμα και βάση Αλ Τανφ κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ και την Ιορδανία και μια επίθεση με πυραύλους στη βάση στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Conoco» στην ύπαιθρο της περιφέρειας της Ντέιρ αλ Ζουρ.

Μια στρατιωτική βάση στη νότια Συρία, η βάση Αλ Τανφ, όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ διατηρούν παρουσία για να εκπαιδεύσουν αντιπολιτευτικές δυνάμεις στο πλαίσιο μιας ευρείας εκστρατείας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δέχτηκε επίθεση από μη επανδρωμένα αεροσκάφη την Πέμπτη, επιβεβαίωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Associated Press.

Ένα drone καταρρίφθηκε, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας γιατί δεν είχε άδεια να συζητήσει το θέμα πριν από την επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν σημειωθεί πολλές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον βάσεων των ΗΠΑ και του Διεθνούς Συνασπισμού στο Ιράκ, εν μέσω της οργής στην περιοχή μετά από την έκρηξη σε Νοσοκομείο της Γάζας όπου σκοτώθηκαν πολλοί άνθρωποι.

Η φρουρά του Αλ Τανφ στη νοτιοανατολική Συρία βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο σημείο που χρησιμοποιείται συχνά από παραστρατιωτικούς που υποστηρίζονται από το Ιράν για να μεταφέρουν όπλα στη Χεζμπολάχ.

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν επίσης την Πέμπτη επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, κοντά στις οποίες στεγάζονται Αμερικανοί στρατιώτες.

Ο Ομάρ Αμπού Λάιλα, ένας ακτιβιστής με έδρα στην Ευρώπη και επικεφαλής του μέσου ενημέρωσης «Deir Ezzor 24», είπε ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη με εκρηκτικά έπληξαν το κοίτασμα αερίου «Conoco» στην ανατολική περιφέρεια της Ντέιρ Αλ Ζουρ που συνορεύει με το Ιράκ.

Ο Ραμί Αμπντουραχμάν του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία, επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στο κοίτασμα φυσικού αερίου «Conoco».

Σχετικά άρθρα