Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

DW: Περιπέτεια για τον καγκελάριο Σολτς στο Ισραήλ – Επεισόδια στο Βερολίνο

DW: Περιπέτεια για τον καγκελάριο Σολτς στο Ισραήλ – Επεισόδια στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Βερολίνο, Γερμανία, Ισραήλ, Όλαφ Σολτς, Τελ Αβίβ,

Η φυγάδευση Σολτς και οι ακινητοποιημένοι δημοσιογράφοι στον αεροδιάδρομο του Τελ Αβίβ λόγω πυραυλικού συναγερμού καταδεικνύουν την πολεμική κατάσταση στην περιοχή.

Μια σοβαρή περιπέπεια, ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, είχε το βράδυ της Τρίτης, το γερμανικό κυβερνητικό αεροσκάφος κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ προς το Κάιρο.

Tο αεροσκάφος τύπου Airbus που μετέφερε τον καγκελάριο Σολτς μαζί με άλλα πενήντα άτομα, μεταξύ των οποίων σύμβουλοι, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι και προσωπικό ασφαλείας, ακινητοποιήθηκε πριν από την απογείωσή του, όταν ήχησε αντιπυραυλικός συναγερμός, με το σύστημα αεράμυνας του Iσραήλ Iron Dome να αποκρούει πυραύλους της Χαμάς.

Ο καγκελάριος μεταφέρθηκε αμέσως σε κτήριο του αεροδρομίου κι από εκεί σε καταφύγιο της γερμανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, με τους δημοσιογράφους και το πλήρωμα να αναγκάζονται να ακινητοποιηθούν στον αεροδιάδρομο, πέφτοντας κάτω.

Ο συναγερμός κράτησε λίγα λεπτά, ακολούθησε επιβίβαση και αναχώρηση για το Κάιρο με μία περίπου ώρα καθυστέρηση.

Μια επίσκεψη αλληλεγγύης στο Ισραήλ που όπως σημειώνουν γερμανικά μέσα, έληξε «δραματικά» και εξαιτίας της πυραυλικής επίθεσης σε νοσοκομείο της Γάζας, την ίδια περίπου ώρα.

Επεισόδια στο Βερολίνο

Στο μεταξύ σε επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται στη Γερμανία οι δυνάμεις ασφαλείας για αντισημιτικές επιθέσεις αλλά και έξαρση της βίας σε διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης.

Χθες βράδυ στη γερμανική πρωτεύουσα νέος γύρος επεισοδίων μεταξύ φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκε στην περιοχή Νόικελν του Βερολίνου, με οδοφράγματα, πέτρες, πυροτεχνήματα αλλά και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών.

Μια ειρηνική αγρυπνία με εκατοντάδες συμμετέχοντες στην Πύλη του Βρανδεμβούργου κατέληξε επίσης σε επεισόδια, με την αστυνομία να διαλύει τη συνάθροιση, ωθώντας τους διαδηλωτές προς την Πότσνταμερ Πλατς.

Την ίδια ώρα αυξημένα ήταν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και τα μέτρα ασφαλείας και στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, πολύ κοντά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, προς αποφυγή αντισημιτικών επιθέσεων.

Στο στόχαστρο των αρχών βρίσκονται επίσης τις τελευταίες ημέρες και νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες φέρονται να εκμεταλλεύονται τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή προκειμένουν να εντείνουν την αντισημιτική ρητορική τους πχ. μέσω μηνυμάτων σε κρυπτογραφημένα δίκτυα επικοινωνίας, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.

Πηγή: dw.com

Σχετικά άρθρα