Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τουρκία: Έξαλλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Ισραηλινό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Έξαλλοι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Ισραηλινό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Κωνσταντινούπολη, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Συνολικά 63 άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τρίτη 17/10 στην Κωνσταντινούπολη σε αντι-ισραηλινή συγκέντρωση κατά την οποία διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο συγκρότημα του Ισραηλινού Προξενείου.

Σύμφωνα με το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, 43 από τους τραυματίες ήταν αστυνομικοί.

Ένας άνδρας 65 ετών, που βρισκόταν στο σημείο, έχασε τη ζωή του λόγω καρδιακού επεισοδίου, όπως ανέφεραν οι Αρχές.

Κατά την ίδια πηγή, περίπου 80.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν Τρίτη βράδυ μπροστά από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη μετά την επίθεση σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Την Τρίτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ κάλεσε όλους τους Ισραηλινούς να εγκαταλείψουν αμέσως την Τουρκία, ανεβάζοντας την ταξιδιωτική προειδοποίηση στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Η ανακοίνωση από τα Ιεροσόλυμα έγινε γνωστή την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καλούσε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσει η «άνευ προηγουμένου κτηνωδία», όπως χαρακτήρισε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Τουρκικός όχλος έσπασε τα McDonald’s

Τούρκοι διαδηλωτές κατέστρεψαν εστιατόριο των McDonald’s στην Κωνσταντινούπολη, καθώς η εταιρεία υποστηρίζει τον ισραηλινό στρατό με δωρεάν γεύματα για τα μέλη του:

Σχετικά άρθρα