Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολλοί νεκροί σε νοσοκομείο της Γάζας – Ισραηλινό πλήγμα ή ρουκέτες της Χαμάς;

Πολλοί νεκροί σε νοσοκομείο της Γάζας – Ισραηλινό πλήγμα ή ρουκέτες της Χαμάς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη στο Αραβικό Νοσοκομείο Αχλί στην πόλη της Γάζας το βράδυ της Τρίτης 17/10, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γάζας που διοικείται από τη Χαμάς, την ίδια στιγμή που εκτοξεύτηκαν μπαράζ ρουκετών από τη Λωρίδα προς το Ισραήλ.

Αξιωματούχοι στη Γάζα εξέδωσαν αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων, που κυμαίνονται από δεκάδες έως εκατοντάδες, με βίντεο που φέρεται να φαίνεται από τη σκηνή που δείχνει έναν αριθμό αυτοκινήτων να καίγονται κοντά στο νοσοκομείο.

Η έκρηξη αναφέρθηκε την ίδια στιγμή που εκτοξεύτηκαν βαριές ρουκέτες από τη Γάζα προς το κεντρικό Ισραήλ.

Παλαιστινιακές ρουκέτες σε περιοχές αμάχων

Η Χαμάς και άλλες παλαιστινιακές φατρίες εκτοξεύουν ρουκέτες μέσα από κατοικημένες περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας, με αποθήκες πυραύλων συχνά τοποθετημένες μέσα ή κοντά σε νοσοκομεία, σχολεία και τζαμιά.

Οι ρουκέτες που εκτοξεύονται από τις φατρίες συχνά πέφτουν χαμηλά και χτυπούν κτίρια στη Γάζα, με πολλούς θανάτους να έχουν αναφερθεί από τέτοια περιστατικά σε προηγούμενους γύρους συγκρούσεων.

Κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Breaking Dawn τον Αύγουστο του 2022, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας πύραυλος που εκτοξεύτηκε από τη Γάζα έπεσε δίπλα σε μια κλινική.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ ως υπεύθυνο για τους θανάτους, δηλώνοντας «Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και τις αραβικές και ισλαμικές χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παρέμβουν άμεσα για να σταματήσουν την αλαζονεία της κατοχής και του φασιστικού στρατού της».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του IDF, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε λίγο μετά το περιστατικό ότι οι IDF εξετάζουν τι συνέβη, σημειώνοντας ότι ενώ γίνονται πολλά πλήγματα σε όλη τη Γάζα, υπάρχουν επίσης πολλές αποτυχημένες εκτοξεύσεις και πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού aντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι οι αναφορές για πιθανή ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εναντίον νοσοκομείου στη Γάζα βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση.

Ο Χάγαρι λέει ότι δεν έχει ακόμη όλες τις πληροφορίες και θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες όταν είναι δυνατόν.

Λέει ότι δεν γνωρίζει ακόμη εάν η έκρηξη, που φέρεται να προκάλεσε εκατοντάδες θύματα, ήταν ισραηλινό χτύπημα.

«Υπάρχουν πολλές αεροπορικές επιδρομές, πολλοί αποτυχημένοι πύραυλοι και πολλές ψεύτικες αναφορές από τη Χαμάς», λέει.

Ένας δημοσιογράφος του Channel 12 εικάζει ότι η έκρηξη ήταν το αποτέλεσμα μιας αποτυχημένης εκτόξευσης πυραύλων της Χαμάς ή ότι μια αποθήκη πυρομαχικών αναφλέχθηκε. Σημειώνει ότι η ισραηλινή αεροπορία δεν στοχεύει νοσοκομεία.

Σχετικά άρθρα