Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθηγητής της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς «συναρπαστική και αναζωογονητική»

Καθηγητής της Νέας Υόρκης χαρακτήρισε την επίθεση της Χαμάς «συναρπαστική και αναζωογονητική»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Νέα Υόρκη, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Μετά την παραίτηση καθηγητών από το Χαρβάντ για τον τρόπο με τον οποίο το Πανεπιστήμιο τοποθετήθηκε στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς, τώρα, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Κορνέλ βρέθηκε σε συγκέντρωση που έγινε στους δρόμους της Νέας Υόρκης υπέρ των Γαζαίων.

Εκεί, ο καθηγητής Russell Rickford είπε στους φοιτητές ότι η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ –η οποία έχει αφήσει περισσότερους από 1.400 νεκρού – ήταν «συναρπαστική» και «αναζωογονητική».

Τα σχόλια έγιναν σε μια διαμαρτυρία υπέρ των Παλαιστινίων από τον αναπληρωτή καθηγητή ιστορίας στο κορυφαίο σχολείο της Ithaca, Νέα Υόρκη και αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο την Κυριακή από έναν φοιτητή που χαρακτήρισε τα λόγια του «ντροπιαστικά».

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη New York Post, ο Rickford δήλωσε ότι η συντονισμένη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, «μετατόπισε την ισορροπία της πολιτικής και κλόνισε την ψευδαίσθηση του αήττητου του Ισραήλ», το οποίο έχει επιβάλει αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας από τότε που η οργάνωση Χαμάς κατέλαβε την εξουσία εκεί, το 2007.

«Αυτό ακριβώς έκαναν. Δεν χρειάζεται να είσαι υποστηρικτής της Χαμάς για να το αναγνωρίσεις», είπε.

Στη συνέχεια, ο Rickford ισχυρίστηκε ότι πολλοί Παλαιστίνιοι που γεννήθηκαν μέσα στη βία και την καταπίεση, «μπόρεσαν να αναπνεύσουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια» τις ώρες μετά τη βίαιη σφαγή.

«Ήταν αναζωογονητικό. Ήταν αναζωογονητικό, ήταν δυναμωτικό.

»Και αν δεν ήταν αναζωογονημένοι από αυτή την αμφισβήτηση του μονοπωλίου της βίας, την μετατόπιση της βίας της εξουσίας, τότε δεν θα ήταν άνθρωποι.

»Ήμουν ενθουσιασμένος», είπε ο Russell υπό την επιδοκιμασία των μαθητών, όπως έδειξε το βίντεο.

Το πλήθος στη συνέχεια φώναξε: «Από το ποτάμι μέχρι τη θάλασσα, η Παλαιστίνη θα είναι ελεύθερη», μια κοινή έκκληση για τους υποστηρικτές των Παλαιστινίων να εξαλείψουν το Ισραήλ και να ιδρύσουν το δικό τους κράτος.

Η φράση θεωρείται αντισημιτική από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή.

Η εκρηκτική ομιλία του ήρθε μετά την κριτική που δέχτηκε ένας διευθυντής για την πολυμορφία και την ένταξη στο Πανεπιστήμιο Cornell επειδή αποκάλεσε την επίθεση της Χαμάς «αντίσταση».

«Η οργή σας για την Παλαιστίνη είναι ψεύτικη, όταν κυριολεκτικά σιωπάτε για τη βία που διαπράττει το Ισραήλ εναντίον της Παλαιστίνης κάθε μέρα», έγραψε στο Instagram την ημέρα της επίθεσης ο Derron Borders, της Graduate School of Management του Cornell Johnson.

Ο Borders καταδίκασε αργότερα τη βία, αλλά είπε ότι ήταν ισότιμη με την «κρατικά εγκεκριμένη βία» του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.

Χαμός και στο Χάρβαρντ

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, έγινε πρωτοσέλιδο την περασμένη εβδομάδα, όταν περισσότερες από 30 φοιτητικές οργανώσεις συνυπέγραψαν μια επιστολή που κυκλοφόρησε από τις Ομάδες Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη του Χάρβαρντ, η οποία θεωρούσε το Ισραήλ «απολύτως υπεύθυνο» για την επίθεση.

Ο πρόεδρος του Χάρβαρντ υπερασπίστηκε το δικαίωμα των φοιτητών στην ελευθερία του λόγου, αλλά αρκετές από τις ομάδες προσπάθησαν να ανακαλέσουν την υποστήριξή τους στην επιστολή, αφού επιχειρηματικοί τιτάνες απείλησαν να τις βάλουν στη μαύρη λίστα της Wall Street.

Η μη κερδοσκοπική ομάδα παρακολούθησης των ειδήσεων Accuracy in Media οδήγησε ένα φορτηγό με διαφημιστική πινακίδα γύρω από την πανεπιστημιούπολη του Χάρβαρντ, δείχνοντας τους φοιτητές που υποτίθεται ότι υπέγραψαν την επιστολή, χαρακτηρίζοντάς τους ως «τους κορυφαίους αντισημίτες του Χάρβαρντ».

Σχετικά άρθρα