Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμάς: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ 200 και 250 όμηροι στη Γάζα

Χαμάς: Υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ 200 και 250 όμηροι στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιχμάλωτοι Πολέμου, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Όμηροι (Αιχμάλωτοι), Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή μεταξύ 200 και 250 κρατούμενοι στη Γάζα, λέει ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, Αμπού Ομπέιντα, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οριστικός αριθμός, λόγω «ασφαλείας και πρακτικών δυσκολιών», αλλά επιβεβαιώνοντας ότι 200 από αυτούς βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς μετά τη μαζική επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε μια τηλεοπτική δήλωση, λέει ότι περίπου 50 άλλοι κρατούνται από άλλες «φατρίες της αντίστασης και σε άλλα μέρη».

Οι ξένοι όμηροι είναι «οι καλεσμένοι μας», είπε ο Αμπού Ομπέιντα, υποσχόμενος να τους προστατεύσει και να τους απελευθερώσει όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες «στο πεδίο».

Ο Αμπού Ομπέιντα λέει ότι η απειλή μιας ισραηλινής χερσαίας επιχείρησης στη Γάζα «δεν μας φοβίζει και είμαστε έτοιμοι για αυτό».

Κατονόμασε επίσης έναν Ισραηλινό όμηρο που φέρεται να σκοτώθηκε σε ισραηλινό βομβαρδισμό τις τελευταίες ώρες.

Ο Χαλέντ Μασάλ, εξέχουσα προσωπικότητα της Χαμάς και πρώην πολιτικός ηγέτης της οργάνωσης, είπε σε άλλη συνέντευξη ότι υπάρχουν 6.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές και καυχήθηκε ότι η Χαμάς κρατά αρκετούς ομήρους, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων της Μεραρχίας Γάζας των IDF.

Είπε επίσης ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν θα εγκαταλείψουν τη Λωρίδα και ότι ο εκτοπισμός τους θα έβλαπτε την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και θα αποτελούσε κίνδυνο για την Ιορδανία, υπονοώντας ότι μια μαζική έξοδος Παλαιστινίων σε μια γειτονική χώρα θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τη Δυτική Όχθη.

Επαινεί την τρομοκρατική ομάδα της Χεζμπολάχ του Λιβάνου γιατί «κάνει βήματα» εναντίον του Ισραήλ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Χαμάς χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη.

Σχετικά άρθρα