Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τυφλό σημείο τα σύνορα»: Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι κατέστρεψε κάμερες παρακολούθησης του ισραηλινού στρατού

«Τυφλό σημείο τα σύνορα»: Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει ότι κατέστρεψε κάμερες παρακολούθησης του ισραηλινού στρατού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χεζμπολάχ,

Η σιιτική ισλαμιστική οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ, υποστηρίζει ότι στις χθεσινές της επιθέσεις στο Ισραήλ κατέστρεψε κάμερες παρακολούθησης σε αρκετές θέσεις του στρατού κατά μήκος των συνόρων με τον Λίβανο.

Μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο διακρίνονται ελεύθεροι σκοπευτές να καταστρέφουν κάμερες παρακολούθησης που είναι τοποθετημένες σε πέντε σημεία κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ.

Ένα από αυτά βρίσκεται σε περιοχή έξω από την ισραηλινή πόλη Μετούλα.

«Τα σύνορα είναι πλέον τυφλό σημείο.

»Το Ισραήλ δεν έχει τρόπο να παρακολουθεί τι θα συμβεί στη συνέχεια», σχολιάζει ο λογαριασμός στο «X» (πρώην Twitter) που μοιράστηκε το βίντεο.

Στόχος της Χεζμπολάχ φαίνεται να είναι να εμποδίσει τον ισραηλινό στρατό να παρακολουθεί τις κινήσεις στη λιβανική πλευρά των συνόρων.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ για «θανατηφόρα» απάντηση εάν συνεχίσει τις επιθέσεις στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, ενώ παράλληλα κατηγόρησε το Ιράν ότι διέταξε τις επιθέσεις της ένοπλης ομάδας την Κυριακή.

«Η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε ορισμένες επιθέσεις χθες για να προσπαθήσει να εκτρέψει τις επιχειρησιακές μας προσπάθειες μακριά από τη Λωρίδα της Γάζας, υπό την καθοδήγηση και την υποστήριξη του Ιράν, θέτοντας σε κίνδυνο το κράτος του Λιβάνου και τους πολίτες του», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εκκενώνει τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο για να επιτρέψει πιθανή στρατιωτική δράση.

Η εκκένωση των Ισραηλινών που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα έχει στόχο να μειώσει τους κινδύνους και να επιτρέψει μεγαλύτερη ελευθερία για μια πιθανή επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ, δήλωσε ο Χαγκάρι.

Σχετικά άρθρα