Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί «για να ηρεμήσει η κατάσταση» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί «για να ηρεμήσει η κατάσταση» μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άντονι Μπλίνκεν, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πρίγκιπας Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, Σαουδική Αραβία, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωση του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν υπογραμμίζει τη διπλωματική προσέγγιση του Ριάντ «για να ηρεμήσει η κατάσταση», αναφέρει το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο Τύπου (SPA).

Το πρακτορείο υποστηρίζει επίσης ότι αυτές οι προσπάθειες περιελαμβάνουν συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ανάφερε ότι το βασίλειο εργάζεται σκληρά για να αποτρέψει την κλιμάκωση της τρέχουσας κατάστασης και να άρει την πολιορκία στη Γάζα.

Η Σαουδική Αραβία εντείνει τις προσπάθειες «για να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου να επιστρέψει η σταθερότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά δήλωσή του που δημοσιεύτηκε από το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην δήλωση σημειώνεται επίσης ότι η Σαουδική Αραβία απορρίπτει τις επιθέσεις σε αμάχους και «ζωτικής σημασίας υποδομές που επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή».

Από την πλευρά του ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, έκανε λόγο για «πολύ παραγωγική συνάντηση».

Αμερικανός αξιωματούχος έκανε γνωστό ότι η συνάντηση διήρκεσε λίγο λιγότερο από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στην ιδιωτική αγροτική κατοικία του Σαουδάραβα πρίγκιπα.

«Ο υπουργός τόνισε την ακλόνητη εστίαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην ανάσχεση των τρομοκρατικών επιθέσεων από τη Χαμάς, στην εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των ομήρων και στην αποτροπή της επέκτασης της σύγκρουσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

«Οι δύο επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προστασία των αμάχων και για την προώθηση της σταθερότητας σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και πέρα ​​από αυτήν», πρόσθεσε ο Μίλερ.

Σχετικά άρθρα