Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπιλάλ Ερντογάν -γιος του «χαλίφη»- ο Σοϊλού κι άλλοι της συμμορίας διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ

Ο Μπιλάλ Ερντογάν -γιος του «χαλίφη»- ο Σοϊλού κι άλλοι της συμμορίας διαδήλωσαν κατά του Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Humanitarian Relief Foundation (IHH), Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Κωνσταντινούπολη, Λωρίδα της Γάζας, Μπιλάλ Ερντογάν, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σουλεϊμάν Σοϊλού, Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαμάς,

Η τουρκική ισλαμιστική ΜΚΟ Humanitarian Relief Foundation (IHH), η ίδια που οργάνωσε τον Στολίσκο για τη Γάζα, μετέφερε όπλα στη Συρία για το Ισλαμικό Κράτος, ο αρχηγός της ορκιζόταν να καταστρέψει το Ισραήλ και διαδήλωνε στην Κωνσταντινούπολη για να γίνει η Αγία Σοφία τζαμί, το τελευταίο το κατάφερε, διοργάνωσε μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τη Γάζα.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη ούρλιαζαν σε έκσταση συνθήματα όπως, «Τούρκοι στρατιώτες στη Γάζα», «Κάτω οι ΗΠΑ, κάτω το Ισραήλ», «Χαιρετισμούς στη Χαμάς, συνεχίστε την αντίσταση».

Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι στο συλλαλητήριο πρωτοστάτησαν ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, ο γιος του, Μπιλάλ Ερντογάν και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Με αυτά τα τζιχάντια θέλουν να τα «βρούμε» και να «μοιράσουμε» το Αιγαίο οι «εκσυγχρονιστές», οι «αναλυτές» του ΕΛΙΑΜΕΠ και οι γραφικοί της ελληνοτουρκικής φιλίας; Έτσι τους λέει η «μαμά» τους η Γερμανία;

Όπως διαβάζουμε στους Times of Israel, ο γιος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συμμετείχε σε μεγάλη φιλοπαλαιστινιακή πορεία στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο 14/10.

Ο Μπιλάλ Ερντογάν συνοδευόταν από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού και τον πρώην πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ.

«Ας ξεκαθαρίσουμε την πλευρά μας, θα πρέπει τουλάχιστον να αφήσουμε τα συναισθήματά μας να ακουστούν», δήλωσε ο Ερντογάν στο Associated Press.

Το πλήθος έφερε παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες ενώ φώναζαν συνθήματα κατά του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο AP, ο Σεντόπ δήλωσε: «Όλοι με συνείδηση, ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκείας, εκδηλώνουν τα συναισθήματά τους για αυτή τη γενοκτονία».

Η «Μεγάλη Πορεία της Παλαιστίνης», που διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/10 στην Κωνσταντινούπολη.

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Μπεγιαζίτ της συνοικίας Φατίχ κρατώντας σημαίες.

Οι διαδηλωτές έφεραν πανό και πλακάτ για την υποστήριξη του άμαχου πληθυσμού της Γάζας, φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης.

Μετά την πορεία, τα ισλαμιστικά μπουλούκια τέλεσαν την εσπερινή προσευχή στο Μπλε Τζαμί.

Σχετικά άρθρα