Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισμαήλ Χανίγιε (ηγέτης Χαμάς): «Θα παραμείνουμε στη γη μας» λέει αυτός ο φιλότουρκος που ΔΕΝ ζει στη Γάζα

Ισμαήλ Χανίγιε (ηγέτης Χαμάς): «Θα παραμείνουμε στη γη μας» λέει αυτός ο φιλότουρκος που ΔΕΝ ζει στη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισμαήλ Χανίγιε, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο ηγέτης της Χαμάς, ο γνωστός φιλότουρκος Ισμαΐλ Χανίγιε, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι οι Παλαιστίνιοι δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν την Γάζα ή τη Δυτική Όχθη για να μεταναστεύσουν στην Αίγυπτο.

«Η απόφασή μας είναι να παραμείνουμε στην γη μας», δήλωσε ο Χανίγιε.

Η Αίγυπτος που συνορεύει με την Λωρίδα της Γάζας ανησυχεί για το ενδεχόμενο συρροής προσφύγων στο έδαφός της που κινούνται προς νότον έπειτα από τα ισραηλινά τελεσίγραφα για την εκκένωση του βόρειου τομέα του παλαιστινιακού θύλακα.

Όπως και άλλες αραβικές χώρες, η Αίγυπτος έχει καλέσει τους Παλαιστίνιους να παραμείνουν στα εδάφη τους και δηλώνει ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διασφαλίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

Να σημειωθεί ότι ο Ισμαήλ Χανίγιε, που δεν εγκαταλείπει τη γη του, δεν ζει στη Γάζα. Όπως και η υπόλοιπη ηγεσία της Χαμάς βρίσκεται μεταξύ Κατάρ και Τουρκίας όπου ζει σαν… πασάς με εκατομμύρια δολάρια για να ικανοποιεί τα κέφια του.

Σχετικά άρθρα