Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τελευταίο μνμ που έστειλε η 20χρονη ανθυπολοχαγός Αντάρ Μπεν Σιμόν: «Εννέα τρομοκράτες τρέχουν προς το μέρος μας. Έχω μια σφαίρα στη θαλάμη. Shema Yisrael. Θα μιλήσουμε αργότερα»

Το τελευταίο μνμ που έστειλε η 20χρονη ανθυπολοχαγός Αντάρ Μπεν Σιμόν: «Εννέα τρομοκράτες τρέχουν προς το μέρος μας. Έχω μια σφαίρα στη θαλάμη. Shema Yisrael. Θα μιλήσουμε αργότερα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ήταν Σάββατο 07/10, όταν η τζιχαντιστική Χαμάς ξεκίνησε την επίθεσή της προς το Ισραήλ. Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάστηκε γρήγορα για να υπερασπιστεί τον λαό του, με την 20χρονη ανθυπολοχαγό Αντάρ Μπεν Σιμόν (Adar Ben Simon), 20 ετών, από το Neve Ziv, διοικητή διμοιρίας στη Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου, να ρίχνεται κατευθείαν στη μάχη.

Λίγες ώρες αργότερα, οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δημοσίευσαν τα ονόματα των πρώτων νεκρών στρατιωτών στη μάχη με τη Χαμάς.

Το όνομα της Αντάρ ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Η Αντάρ Μπεν Σιμόν είχε χάσει τη ζωή της, όταν ατρόμητα όρμησε στη δράση για να έρθει σε επαφή με τους πολεμιστές της Χαμάς.

«Από νεαρή ηλικία, η Αντάρ ονειρευόταν να γίνει μαχήτρια.

»Έζησε πραγματικά το όνειρό της, θυσιάζοντας τη ζωή της στην πορεία», λένε οι συγγενείς της, σύμφωνα με τη jpost.com.

Μιλώντας για τις ώρες πριν την επίθεση της Χαμάς, η οικογένειά της λέει για την Αντάρ:

«Το περασμένο Σάββατο, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου Σαββάτου στη βάση, η Αντάρ ήταν μεταξύ των αξιωματικών που καθοδηγούσαν το μάθημα των νεοσύλλεκτων στο Zikim.

»Όταν η Αντάρ και οι διοικητές συνάδελφοί της ανακάλυψαν τον μεγάλο αριθμό τρομοκρατών που διείσδυσαν στη βάση, προτεραιότητά τους ήταν να προστατεύσουν τους νεοσύλλεκτους υπό τις διαταγές τους».

Ασφάλισαν γρήγορα τους στρατιώτες σε καταφύγια και ετοιμάστηκαν να αντιμετωπίσουν τους ανθρώπους της Χαμάς.

«Η Αντάρ ενεπλάκη άφοβα στη μάχη, πολεμώντας με όλες της τις δυνάμεις για να τους εξοντώσει και να υπερασπιστεί τη χώρα της, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των στρατιωτών της και θυσιάζοντας τη δική της ζωή.

»Μαζί με τους συντρόφους της, πολέμησε γενναία ενάντια σε συντριπτικές πιθανότητες και χάρη στη γενναιότητά τους, σχεδόν όλοι οι νεοσύλλεκτοι επέστρεψαν στην πατρίδα τους σώοι και αβλαβείς.

»Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όλοι θα μάθουν τι απίστευτη ηρωίδα ήταν η Αντάρ, μια πραγματική ισραηλινή ηρωίδα που έδωσε τα πάντα για τη χώρα που αγάπησε τόσο βαθιά», προσθέτουν οι συγγενείς της.

«Ήταν η πρώτη φορά που εξέφρασες φόβο»

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, η μεγαλύτερη αδελφή της Αντάρ απέτισε τα σέβη της με έναν εγκάρδιο λόγο:

«Εκείνο το Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, ξύπνησα από ένα ξυπνητήρι και αμέσως σου έστειλα μήνυμα:

»“Γεια σου Αντάρ, είσαι στη βάση; Υπάρχουν συναγερμοί;”.

»Μου απάντησες: “Δεν μπορείς να φανταστείς τον φόβο. Πύραυλοι πετούν από πάνω μου, πέφτουν ακόμη και μέσα στη βάση”», θυμήθηκε η αδελφή της.

«Ήταν η πρώτη φορά που μου εξέφρασες το φόβο σου και μετά μου έστειλες ξανά μήνυμα λέγοντας:

»“Εννέα τρομοκράτες τρέχουν προς το μέρος μας. Έχω μια σφαίρα στη θαλάμη. Shema Yisrael. Θα μιλήσουμε αργότερα“».

Δείτε ΖΩΝΤΑΝΑ (LIVE) εικόνα από τη Γάζα:

Δείτε αναρτήσεις για την Αντάρ:

Σχετικά άρθρα