Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραηλινοί διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας και σκότωσαν τζιχαντιστές που εκτόξευαν ρουκέτες

Ισραηλινοί διείσδυσαν στη Λωρίδα της Γάζας και σκότωσαν τζιχαντιστές που εκτόξευαν ρουκέτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Τις τελευταίες 24 ώρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησαν τοπικής κλίμακας επιδρομές εντός του εδάφους της Λωρίδας της Γάζας, προς αναζήτηση «τρομοκρατών» που εκτοξεύουν ρουκέτες προς το Ισραήλ και «εξοπλισμό», ανακοίνωσε την Παρασκευή 13/10 το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), οι στρατιώτες σάρωσαν και συνέλεξαν διάφορα ευρήματα «που μπορεί να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων ομήρων».

Οι IDF ανέφεραν ότι οι στρατιώτες σκότωσαν επίσης έναν αριθμό τρομοκρατών στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός πυρήνα της Χαμάς που εκτόξευε αντιαρματικούς πυραύλους στο Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι δυνάμεις τεθωρακισμένων και πεζικού διεξήγαγαν έρευνες και «απέτρεψαν ομάδες κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων που είχαν σκοπό να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος».

«Οι δυνάμεις μας εντόπισαν ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην προσπάθεια εντοπισμού των αγνοουμένων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού

«Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να βρούμε κάθε λεπτομέρεια για τους αγνοούμενους και τους ομήρους», πρόσθεσε.

Υπολογίζεται ότι 150-200 άτομα συνελήφθησαν όμηροι από τη Χαμάς κατά την τρομοκρατική της επίθεση το περασμένο Σάββατο 7/10.

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει ειδοποιήσει μέχρι στιγμής τις οικογένειες 120 ομήρων ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχετικά άρθρα