Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι ο πόλεμος «μπορεί να επεκταθεί σε νέα μέτωπα»

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε το Ισραήλ ότι ο πόλεμος «μπορεί να επεκταθεί σε νέα μέτωπα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ιράκ, Ιράν, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν προειδοποίησε ότι «η μάχη ενάντια στο ισραηλινό καθεστώς, το οποίο έχει φέρει τη Λωρίδα της Γάζας σε έναν εξαιρετικά θανατηφόρο και καταστροφικό πόλεμο, μπορεί να επεκταθεί σε νέα μέτωπα», μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

«Κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με ρώτησαν αν υπήρχαν πιθανότητες να ανοίξουν νέα μέτωπα κατά του Σιωνιστικού καθεστώτος;

»Τους είπα, εφόσον οι Σιωνιστές συνεχίζουν τα εγκλήματα πολέμου τους, υπάρχει κάθε προοπτική ότι άλλα κινήματα αντίστασης μπορεί να μπουν στον πόλεμο», υποστήριξε ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε την Πέμπτη 12/10 τη Βηρυτό και τη Βαγδάτη και είχε συνομιλίες με αξιωματούχους των δύο χωρών.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως «οργανωμένο έγκλημα πολέμου από την πλευρά του κατοχικού καθεστώτος», το τελεσίγραφο που έστειλε το Ισραήλ για την εκκένωση 1,1 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας από τις εστίες τους, εντός 24 ωρών.

Ο Αμιραμπντολαχιάν είχε συνάντηση στη Βαγδάτη με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ, Κασίμ αλ-Αράτζι, και τόνισε ότι οι δύο χώρες είχαν πάντα διαβουλεύσεις για σημαντικά περιφερειακά ζητήματα.

Προειδοποίησε μάλιστα το Ισραήλ ότι «δεν μπορεί να συνεχίσει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας, να σκοτώνει Παλαιστίνιους και να πολιορκεί τον θύλακα χωρίς να έχει καμία αντίδραση στα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου».

Υπογραμμίζοντας τον ρόλο του Ιράκ στην περιοχή, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Τεχεράνη «γνωρίζει τις καλές θέσεις της Βαγδάτης στη στήριξη της Παλαιστίνης».

Ο Ιρακινός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Κασίμ αλ-Αράτζι, είπε πώς θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι δολοφονίες και να ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού».

Ο Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν τόνισε από την πλευρά του ότι η Τεχεράνη επιδιώκει έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των ισλαμικών χωρών.

Σχετικά άρθρα