Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ισραήλ: Οι τελευταίες στιγμές της νοσοκόμας Αμίτ Μαν που σκότωσε η Χαμάς – «Είναι εδώ, δεν θα βγω ζωντανή»

Ισραήλ: Οι τελευταίες στιγμές της νοσοκόμας Αμίτ Μαν που σκότωσε η Χαμάς – «Είναι εδώ, δεν θα βγω ζωντανή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ερυθρός Σταυρός, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Νοσηλευτές / Νοσηλεύτριες, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Με φρίκη κι αποστροφή παρακολουθεί όλος ο κόσμος τις καταιγιστικές εξελίξεις του Μεσανατολικού με τον πόλεμο της τζιχαντιστικής Χαμάς στο Ισραήλ να έχει στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.500 ανθρώπους, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, ενώ οι ιστορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν σπαραγμό.

Συγκλονισμένο είναι το Ισραήλ με την ηρωική προσπάθεια της Αμίτ Μαν, μιας 22χρονης νοσηλεύτριας που δολοφονήθηκε από τη Χαμάς και μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής της φρόντιζε τραυματίες σε νοσοκομείο που χτύπησε η οργάνωση.

Τα μηνύματα που αντάλλασσε με τις δύο αδερφές της καταγράφουν τις δραματικές στιγμές που έζησε πριν το τέλος της.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post», η Μαν πέρασε τις τελευταίες ώρες της σε νοσοκομείο του κιμπούτς Μπέερι στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε ανθρώπους που είχαν τραυματιστεί μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς.

Γνωρίζοντας πως τα μέλη της παλαιστινιακής οργάνωσης βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή και πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, η 22χρονη ζητούσε από τις αδερφές της μέσω WhatsApp να ενημερωθεί για τις εξελίξεις και για το αν υπήρχε κάποια είδηση για τις κινήσεις του στρατού.

Η Αμίτ Μαν στα μηνύματα αναφέρει πως περιέθαλπε ανθρώπους που αιμορραγούσαν ασταμάτητα και ότι το προσωπικό δεν μπορούσε να τους μεταφέρει με ασφάλεια.

Σημείωσε, δε, πως οι πυροβολισμοί ακούγονταν ακατάπαυστα.

«Ναι, δεν τελειώνουν. Φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι τρομοκράτες εδώ.

»Είναι μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Έχουν χτυπηθεί στρατιωτικές δυνάμεις».

«Είναι πόλεμος και θα κερδίσουμε. Εσύ να επικεντρωθείς στο να προσέχεις τον εαυτό σου.

»Όλα θα τελειώσουν σύντομα», της είπε η μια εκ των αδερφών της με την 22χρονη να της απαντά: «Σε αγαπώ, σε ευχαριστώ».

Συνταρακτική ήταν και η συνομιλία της με την άλλη αδερφή.

«Είναι εδώ, Είναι μέσα στην κλινική.

»Δεν πιστεύω ότι θα βγω ζωντανή από εδώ.

»Να είστε δυνατές αν κάτι μου συμβεί» έγραφε η 22χρονη ενώ βρισκόταν μέσα στην κουζίνα της κλινικής κρατώντας στα χέρια της ένα μαχαίρι.

Η τελευταία επικοινωνία της νεαρής νοσηλεύτριας με την οικογένειά της ήταν ένα τηλεφώνημα λίγων δευτερολέπτων στο οποίο έλεγε με κλάματα ενώ ακούγονταν πυροβολισμοί:

«Είναι εδώ. Με πυροβόλησαν στα πόδια».

Το άψυχο σώμα της 22χρονης βρέθηκε τη Δευτέρα (9/10) μαζί με άλλους 1007 νεκρούς.

«Ήταν η πριγκίπισσά μας»

«Η καρδιά μου έχει ραγίσει. Ήταν η πριγκίπισσα του σπιτιού μας, το φως μας που έχασε τη ζωή του στη μάχη του Μπέερι και ως έμπειρη νοσοκόμα προσπάθησε να σώσει ζωές μέχρι την τελευταία στιγμή πριν να δολοφονηθεί από τους σατανικούς τρομοκράτες» δήλωσε στο Ynet η αδερφή της Αμίτ.

«Η Αμίτ ήταν μια ηρωική νοσοκόμα που συνέχισε να φροντίζει τους τραυματισμένους ενώ οι τρομοκράτες προσπαθούσαν να μπουν στην κλινική στο κιμπούτς Μπέερι.

»Θυσίασε τον εαυτό της προσπαθώντας να προστατεύσει τις ζωές των ασθενών της.

»Η προτεραιότητά της ήταν ό,τι ήταν καλύτερο για εκείνους» ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης «Ερυθρός Αστέρας του Δαυίδ» του Ισραήλ.

Σχετικά άρθρα