Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αίγυπτος δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Γάζα στο έδαφός της – «Όχι» στη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων

Η Αίγυπτος δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Γάζα στο έδαφός της – «Όχι» στη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Χαμάς, Χερσόνησος του Σινά,

«Όχι» στην δημιουργία ασφαλών διαδρόμων, για τους άμαχους της Γάζας, είπε η Αίγυπτος σύμφωνα με πηγές από Αρχές ασφαλείας, κατά την διάρκεια συνομιλιών με πρωτοβουλία των ΗΠΑ, την Τετάρτη 11/10, όπως ανέφερε το Reuters.

Το Κάιρο αποδέχεται μόνο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Αίγυπτος επί μακρόν, περιορίζει τη ροή των κατοίκων της Γάζας στο έδαφός της, ακόμη και κατά τη διάρκεια των πιο σφοδρών συγκρούσεων.

Συχνά διαμεσολαβήτρια μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων η χώρα, επιμένει ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιλύουν τις συγκρούσεις εντός των συνόρων τους, υποστηρίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι Παλαιστίνιοι μπορούν να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους σε κρατική υπόσταση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε αργά την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ είχαν διαβουλεύσεις με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σχετικά με την ανάγκη ασφαλούς διέλευσης των αμάχων από τη Γάζα, μέσω ενός νότιου διαδρόμου που οδηγεί στην Αίγυπτο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Τετάρτη ότι πρέπει να επιτραπεί η είσοδος στη Γάζα κρίσιμων προμηθειών που σώζουν ζωές, συμπεριλαμβανομένων καυσίμων, τροφίμων και νερού.

«Χρειαζόμαστε ταχεία και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση τώρα», δήλωσε στους δημοσιογράφους, ευχαριστώντας την Αίγυπτο «για την εποικοδομητική δέσμευσή της να διευκολύνει την ανθρωπιστική πρόσβαση μέσω του περάσματος της Ράφα και να καταστήσει το αεροδρόμιο Ελ Αρίς διαθέσιμο για την παροχή κρίσιμης βοήθειας».

Σχετικά άρθρα