Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νετανιάχου: «Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή»

Νετανιάχου: «Η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Από το Τελ Αβίβ μίλησε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας ανακοινώσεις σχετικά με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

«Βάζουμε στην άκρη όλες τις άλλες σκέψεις, καθώς η μοίρα της χώρας μας κρέμεται από μια κλωστή», ανέφερε.

Μαζί με τον Νετανιάχου μίλησε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντς λέγοντας ότι το Ισραήλ ζει τις πιο δύσκολες ώρες του.

Σημειώνει ότι η επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα είναι ένα «σαφές μήνυμα που στέλνεται στον εχθρό μας» και ότι η Χαμάς πρέπει να ηττηθεί.

Παρ’ όλο που ο Γκαντς υπήρξε επί μακρόν πολιτικός εχθρός του Νετανιάχου, τώρα λέει ότι το να στέκεται «ώμο με ώμο» με τον πρωθυπουργό είναι ένα μήνυμα προς τους εχθρούς του Ισραήλ.

Κάλεσε επίσης και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση.

Ισραήλ: Συμφωνία για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης.

Θα συσταθεί επίσης ένα «υπουργικό συμβούλιο πολέμου» – με τον Νετανιάχου, τον Γκαντζ και τον υπουργό Άμυνας της χώρας.

Θα μετέχουν επίσης δύο επιπλέον αξιωματούχοι ως παρατηρητές στο υπουργικό συμβούλιο πολέμου.

«Από το κόμμα Εθνικής Ενότητας θα μετέχουν συνολικά πέντε υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο στο υπουργικό συμβούλιο πολιτικής ασφάλειας (με έναν από αυτούς ως παρατηρητή): Μπένι Γκάντζ, Γκίντεο Σαάρ και Γκαντί Εϊσενκότ και δύο άλλοι υπουργοί. Αυτό ισχύει για τη διάρκεια του πολέμου».

Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της πολεμικής περιόδου, «δεν θα προωθηθούν νομοσχέδια ή κυβερνητικές αποφάσεις που δεν αφορούν τη διεξαγωγή του πολέμου» και όλοι οι διορισμοί ανώτερων στελεχών θα παραταθούν αυτόματα κατά τη διάρκεια της πολεμικής περιόδου».

Σχετικά άρθρα