Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ισραηλινός Διπλωμάτης: Είναι πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, ΔΕΝ είναι πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστινίων

Ισραηλινός Διπλωμάτης: Είναι πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, ΔΕΝ είναι πόλεμος Ισραήλ-Παλαιστινίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ισραηλινός διπλωμάτης στην Αθήνα, που μίλησε στο Tribune το απόγευμα της Τρίτης 10/10, εμφατικά τόνισε ότι το Ισραήλ δεν έχει πόλεμο με τον παλαιστινιακό λαό, δεν διεξάγει κάποιον «ολοκληρωτικό πόλεμο» (total war), έχει πόλεμο μόνο με την τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, την οποία και είναι αποφασισμένο να εξαλείψει.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, ο ισραηλινός στρατός πολεμά για την προστασία των πολιτών, όλων των πολιτών, Ισραηλινών και Παλαιστινίων, Εβραίων και μουσουλμάνων, από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

Οι Γαζαίοι, συνέχισε ο ίδιος διπλωμάτης, «είναι γείτονές μας, ζούνε δίπλα μας και δυστυχώς ζούνε υπό την κατοχή της Χαμάς».

Της Χαμάς που άρπαξε την εξουσία με πραξικόπημα το 2007, σκότωσε τους αντιφρονούντες, πετούσε από τις ταράτσες τους οπαδούς του Αραφάτ και συνεχίζει να τρομοκρατεί, να βασανίζει και να σκοτώνει όσους Γαζαίους της εναντιώνονται.

Το Ισραήλ, επεσήμανε ο ίδιος διπλωμάτης, παρέχει τόσο χρόνια στη Γάζα ηλεκτρικό ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα, για την ανακούφιση του λαού της κι ενώ το Ισραήλ από αυτή την ωφέλεια δεν έχει κανένα κέρδος, η Χαμάς κερδίζει κι από αυτές τις παροχές χρήματα.

«Το ξέρουμε ότι η Χαμάς κερδοσκοπεί πάνω στην προσφορά μας, δεν θέλαμε όμως να στερήσουμε τον λαό της Γάζας από ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα», είπε.

Στην κεντρική φωτογραφία, οπαδοί και μέλη της Χαμάς πανηγυρίζουν στη Γάζα με το πορτρέτο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο λατρεύουν και θεωρούν «σουλτάνο» τους.

Σχετικά άρθρα