Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες του ισραηλινού στρατού με «υπόπτους» στον βορρά που εισήλθαν από τον Λίβανο

Μάχες του ισραηλινού στρατού με «υπόπτους» στον βορρά που εισήλθαν από τον Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λίβανος, Τζιχαντιστές, Χεζμπολάχ,

Συναγερμός έχει σημάνει σε περιοχές του Ισραήλ που βρίσκονται στα σύνορα με το Λίβανο. Το δημόσιο ραδιόφωνο του Ισραήλ αναφέρει ότι υπάρχει συμπλοκή στο βορρά μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και ατόμων που φαίνεται να έχουν περάσει τα σύνορα από τον Λίβανο.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι ένας αριθμός υπόπτων διείσδυσε στο ισραηλινό έδαφος από τον Λίβανο και ως αποτέλεσμα ανέπτυξε στρατεύματα στην περιοχή.

«Λήφθηκε μια αναφορά σχετικά με τη διείσδυση ενός αριθμού υπόπτων στο ισραηλινό έδαφος από το έδαφος του Λιβάνου.

»Στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων αναπτύσσονται στην περιοχή», ανέφερε σε δήλωσή του.

Κατά την συμπλοκή σκοτώθηκαν κάποιοι από τους υπόπτους, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, που προσθέτει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε επιπλέον ότι ένα πολεμικό ελικόπτερο πλήττει στόχους στην περιοχή.

Το ραδιόφωνο του στρατού του Ισραήλ ανέφερε επίσης ότι το περιστατικό αφορά την τοποθεσία που κοντά στο Adamit, ένα κιμπούτς στο βόρειο Ισραήλ, απέναντι από τις λιβανικές συνοριακές πόλεις Aalma El Chaeb και Zahajra.

Οι κάτοικοι πολλών πόλεων της περιοχής έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στον Λίβανο δραστηριοποιείται η σιιτική στρατιωτική, πολιτική και κοινωνική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία εξαπέλυσε την Κυριακή 8/10 επίθεση σε αμφισβητούμενη περιοχή που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, διαμηνύοντας μάλιστα ότι «τα όπλα και οι ρουκέτες» της είναι με τους ένοπλους τζιχαντιστές Παλαιστίνιους της Χαμάς. Το Ισραήλ ανταπέδωσε τα πυρά.

Η ανταλλαγή πυρών πυροδότησε τις ανησυχίες για ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση στην περιοχή.

Πάντως την Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τη Χεζμπολάχ ότι δεν θα συμμετάσχει στις μάχες εκτός εάν το Ισραήλ «παρενοχλήσει» τον Λίβανο.

Σχετικά άρθρα