Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Washington Post: Το Ισραήλ θα προχωρήσει σύντομα σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας

Washington Post: Το Ισραήλ θα προχωρήσει σύντομα σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78), Άντονι Μπλίνκεν, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Εφημερίδα Washington Post, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λόιντ Όστιν, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σιδηρᾶ Ξίφη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν ότι το Ισραήλ θα προχωρήσει σύντομα σε χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, που επικαλείται η Washington Post.

«Η χερσαία επίθεση μπορεί να είναι επίκειται τις επόμενες 24 έως 48 ώρες», γράφει η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές στην αμερικανική κυβέρνηση.

«Το Ισραήλ ζήτησε επίσης αυξημένη συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον νότιο Λίβανο, για να συζητήσουν ευαίσθητα στρατιωτικά θέματα», αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

«Η κήρυξη του πολέμου από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ευρύτερη επιχείρηση, καθώς επιτρέπει στην κυβέρνηση να επεκτείνει την επιστράτευση και να αναπτύξει ένα πιο φονικό φάσμα στρατιωτικών επιλογών», τονίζει η Washington Post.

Η επαπειλούμενη συμμετοχή της Χεζμπολάχ στον πόλεμο θα εισήγαγε ένα εύφλεκτο νέο στοιχείο στις μάχες, αυξάνοντας το φάντασμα μιας πυρκαγιάς που φοβόταν το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες: μια πολυμέτωπη επίθεση από Άραβες εχθρούς που αποβλέπουν στην εξάλειψη του εβραϊκού κράτους, σημειώνει η Washington Post.

Ο Γκιλάντ Ερντάν, πρεσβευτής του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, είπε στο «Fox & Friends» ότι «υπάρχουν δεκάδες, Ισραηλινοί, που έχουν αμερικανική υπηκοότητα και κρατούνται όμηροι τώρα στη Γάζα».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, τουλάχιστον τέσσερις Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και άλλοι επτά αγνοούνται.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε στο CNN ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να επαληθεύσει τις αναφορές ότι Αμερικανοί πολίτες βρίσκονται μεταξύ των νεκρών ή των αγνοουμένων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την Κυριακή 8/10 το βράδυ και επανέλαβε την «ανεπιφύλακτη υποστήριξή του στο Ισραήλ μετά την απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση από τη Χαμάς», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Ηδη, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Gerald Ford πλέει στην Ανατολική Μεσόγειο για να είναι έτοιμο να βοηθήσει το Ισραήλ.

Πρόκειται για το νεότερο και πιο προηγμένο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού, που θα συνοδεύονται από καταδρομικά και αντιτορπιλικά, σε μια επίδειξη δύναμης προς τη Χαμάς.

Μαζί με το Ford, οι ΗΠΑ στέλνουν το καταδρομικό USS Normandy και τα αντιτορπιλικά USS Thomas Hudner, USS Ramage, USS Carney και USS Roosevelt. Μεταφέρουν επίσης στην περιοχή μοίρες μαχητικών αεροσκαφώνF-35, F-15, F-16 και A-10 της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Οι ΗΠΑ διατηρούν έτοιμες δυνάμεις παγκοσμίως για να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή τη στάση αποτροπής, αν χρειαστεί», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν.

Ο στολίσκος του αεροπλανοφόρου Gerald Ford με έδρα το Νόρφολκ της Βιρτζίνια, βρισκόταν ήδη βρισκόταν στη Μεσόγειο από την περασμένη εβδομάδα και διεξήγαγε ναυτικές ασκήσεις με την Ιταλία στην Αδριατική.

Σχετικά άρθρα