Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν δεν θέλει να καταλάβει τις ΗΠΑ και τους Κούρδους

Ο Ερντογάν δεν θέλει να καταλάβει τις ΗΠΑ και τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Κόμπανι, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φρανσουά Ολάντ,

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απομονωμένος στην γωνία από τις ΗΠΑ, ακόμη προσπαθεί να αποδείξει ότι κάτι περίεργο παίζεται στα σύνορα της χώρας του, γιατί δεν θέλει να καταλάβει ότι έχει κάνει τεράστιο στρατηγικό λάθος στηρίζοντας το Ισλαμικό Κράτος κόντρα στα συμφέροντα της Δύσης.

Ετσι μιλώντας σήμερα από το Παρίσι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Φρανσουά Ολάντ, αναρωτήθηκε για άλλη μια φορά, γιατί ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, ο οποίος διεξάγει μια αεροπορική εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος επικεντρώνεται περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην πόλη Κομπάνι της Συρίας.

«Γιατί στο Κομπάνι και όχι σε πόλεις όπως η Ιντλίμπ, η Χάμα ή η Χομς; … την ώρα μάλιστα που η ιρακινή επικράτεια ελέγχεται κατά το 40% από το Ισλαμικό Κράτος;», διερωτήθηκε ο Ερντογάν για να συμπληρώσει ότι «υπάρχουν μόνον 2.000 μαχητές στην Κομπάνι, είναι δύσκολο να καταλάβω αυτήν την προσέγγιση. Γιατί ο συνασπισμός δεν έχει αναλάβει δράση σε άλλες περιοχές;».

Στο επόμενο τηλέφωνο με την ηγεσία των ΗΠΑ ίσως καταλάβει!

Σχετικά άρθρα