Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο, καταδρομικά και αντιτορπιλικά στο Ισραήλ

Οι ΗΠΑ στέλνουν αεροπλανοφόρο, καταδρομικά και αντιτορπιλικά στο Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78), Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τζο Μπάιντεν, Χαμάς,

Ο ισραηλινός στρατός έχει περάσει στην αντεπίθεση την επομένη της άνευ προηγουμένου επίθεσης που εξαπέλυσε η Χαμάς το Σάββατο 7/10 εναντίον του Ισραήλ, σφυροκοπώντας τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ο Νετανιάχου ενεργοποίησε το άρθρο 40 μετά από 50 χρόνια και έθεσε την χώρα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, USS Gerald R. Ford (CVN-78) καθώς και τα άλλα πλοία του Carrier Strike Group 12 που περιλαμβάνει το Ticonderoga-Class Cruiser USS Normandy (CG-60), καθώς και τα Arleigh Burke-Class Destroyers USS Ramage (DDG-61), USS McFaul (DDG-74) και USS Thomas Hudner (DDG-116) σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο σε μια «Εκδήλωση Υποστήριξης» προς το Ισραήλ και για να βοηθήσουν επίσης στην πιθανή εκκένωση πολιτών των ΗΠΑ από τη Χώρα εάν παραστεί ανάγκη.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης στήριξης στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» από τις ΗΠΑ στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, ανακοίνωσε την Κυριακή 8/10 ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν αργότερα την Κυριακή, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με το CNN, ο Μπάιντεν είχε και την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα από αυτή της ΕΕ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες αναφέρει η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με ανάρτησή της στην πλατφόρμα «Χ», πρώην Twitter.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής σημειώνει ότι «η πλήρης κλίμακα της βαρβαρότητας της τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς μάς αφήνει με κομμένη την ανάσα.

»Άνθρωποι ανυπεράσπιστοι, βάναυσα δολοφονημένοι εν ψυχρώ στους δρόμους».

«Στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ και του λαού του.

»Σήμερα η σημαία της ΕΕ και του Ισραήλ κυματίζουν δίπλα-δίπλα» σημειώνει.

Σχετικά άρθρα