Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αίγυπτος: Αστυνομικός σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο

Αίγυπτος: Αστυνομικός σκότωσε δύο Ισραηλινούς τουρίστες και έναν Αιγύπτιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλεξάνδρεια, Δολοφονίες, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Τουρισμός, Τουρίστες, Χαμάς,

Αιγύπτιος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον Ισραηλινών τουριστών στην Αλεξάνδρεια, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Ισραηλινούς και έναν Αιγύπτιο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στο Κάιρο.

Ο αστυνομικός πυροβόλησε χρησιμοποιώντας «το προσωπικό του όπλο» σε γκρουπ Ισραηλινών τουριστών που επισκέπτονταν την Αλεξάνδρεια, ανέφερε η κρατική ιδιωτική τηλεόραση Extra News επικαλούμενη πηγή ασφαλείας.

Ένα τέταρτο άτομο τραυματίστηκε και ο αστυνομικός «συνελήφθη αμέσως».

Το επεισόδιο σημειώθηκε εν μέσω κλιμακούμενης βίας μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς.

Η Αίγυπτος τηρεί ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ και μεσολαβεί στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Αλλά το αντι-ισραηλινό αίσθημα είναι έντονο στη χώρα, ειδικά κατά τη διάρκεια περιόδων βίας.

Το τηλεοπτικό κανάλι Extra News, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας, επικαλείται έναν αξιωματούχο ασφαλείας, ο οποίος φέρεται να είπε ότι ένας ακόμα άνθρωπος τραυματίστηκε στην επίθεση, η οποία έλαβε χώρα στην τοποθεσία του Σεράπειου στην Αλεξάνδρεια, εκεί που στέκεται μία ρωμαϊκή κολόνα, η Στήλη του Πομπήιου, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται.

Σχετικά άρθρα