Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αξιωματούχος Χαμάς: Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε

Αξιωματούχος Χαμάς: Η επίθεσή μας μόλις ξεκίνησε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιουδαϊσμός, Ισλάμ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Μουσουλμάνοι, Ναός του Σολομώντα, Όρος του Ναού, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τέμενος Αλ Ακσά, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο Χουσάμ Μπαντράν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, δήλωσε ότι η επίθεση της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής παραστρατιωτικής παράταξης βρίσκεται μόλις στα πρώτα της στάδια.

Ο Μπαντράν υποστήριξε ότι η επίθεση, που ονομάζεται Επιχείρηση «Κατακλυσμός Αλ Άκσα» από την τρομοκρατική οργάνωση, έρχεται μετά από προσεκτική προετοιμασία με στόχο να αιφνιδιάσει το Ισραήλ.

Είπε ότι αυτή η μάχη είναι διαφορετική από όλους τους προηγούμενους γύρους σύγκρουσης και καλεί τους Άραβες μεσολαβητές να μεταδώσουν στο Ισραήλ ότι πρέπει «να εγκαταλείψει τα κατεχόμενα εδάφη μας».

Προσθέτει ότι η Χαμάς δεν περιμένει από αυτούς να είναι απλά μεσολαβητές αλλά μάλλον υποστηρικτές των θέσεών της.

Όπως κι άλλοι ηγέτες της Χαμάς, που εξέδωσαν ανακοινώσεις και προέβησαν σε δηλώσεις το Σάββατο 7/10, ο Μπαντράν ομοίως ισχυρίζεται ότι η επίθεση έγινε κυρίως εξαιτίας του ισραηλινού ελέγχου στο τέμενος Αλ Άκσα, επί του Όρους του Ναού, στην Ιερουσαλήμ.

Το τζαμί, ο τρίτος ιερότερος τόπος για τους Μουσουλμάνους, βρίσκεται στην κορυφή του Όρους του Ναού, που είναι όμως κι ο ιερότερος τόπος για τους Εβραίους ως τοποθεσία του αρχαίου Ναού των Εβραίων και του αρχαιότερου Ναού του Σολομώντα.

Το Ισραήλ διατηρεί εδώ και καιρό ένα ευαίσθητο καθεστώς στην τοποθεσία, επιτρέποντας στους Εβραίους να την επισκέπτονται κατά τη διάρκεια περιορισμένων ωρών, αλλά όχι να προσεύχονται πάνω στο Όρος του Ναού.

Οι τρομοκρατικές ισλαμιστικές και τζιχαντιστικές οργανώσεις έχουν επανειλημμένα εκφράσει αβάσιμους ισχυρισμούς για προθέσεις του Ισραήλ να καταλάβει το τέμενος.

Ο Μπαντράν κατηγορεί επίσης τις ισραηλινές πολιτικές στη Δυτική Όχθη και τη μεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων ως αιτίες για την επίθεση, προσθέτοντας ότι «είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτής της γης και αυτή η κατοχή δεν θα διαρκέσει για πάντα».

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς το Σάββατο 7/10 εναντίον του Ισραήλ έχει επιβεβαιωμένους μέχρι την ώρα της παρούσης ανάρτησης τουλάχιστον 250 Ισραηλινούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών αμάχων, και πάνω από 1.000 τραυματίες.

Ένας απροσδιόριστος αριθμός Ισραηλινών, ζωντανών και νεκρών, κρατούνται όμηροι από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες στη Γάζα.

Σχετικά άρθρα