Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θράσος! Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι καταγγέλλουν το Ισραήλ αλλά όχι τη Χαμάς

Θράσος! Οι Αμερικανοί μουσουλμάνοι καταγγέλλουν το Ισραήλ αλλά όχι τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλάμ, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μουσουλμάνοι, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Το Συμβούλιο των Μουσουλμανικών Οργανώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών (USCMO), μια μουσουλμανική οργάνωση-ομπρέλα στις ΗΠΑ, εξέδωσε ανακοίνωση επαναλαμβάνοντας την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους και δεν αναφέρει ούτε καταδικάζει με κανέναν τρόπο τις επιθέσεις της Χαμάς σε Ισραηλινούς αμάχους.

Η ανακοίνωση καταδικάζει «τις πρόσφατες απρόκλητες και συνεχείς επιθέσεις του Ισραήλ σε παλαιστινιακές πόλεις, κωμοπόλεις και στρατόπεδα προσφύγων» καθώς και «την απάνθρωπη πολιορκία που επιβλήθηκε σε σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοίκους της Γάζας», η οποία, η οργάνωση λέει, είναι «μια σιωπηρή κήρυξη ανοιχτού πολέμου στους Παλαιστίνιους που τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε συνεχή αυτοάμυνα».

Η οργάνωση καλεί την κυβέρνηση των ΗΠΑ «να ασκήσει πίεση στο κατοχικό [σ.σ. ισραηλινό] καθεστώς για να σταματήσει αμέσως αυτές τις φρικαλεότητες» και επικρίνει κάθε αραβικό και μουσουλμανικό έθνος που έχει ομαλοποιήσει τις σχέσεις του με το Ισραήλ.

Η εν λόγω οργάνωση είναι γνωστή για τις αγαστές της σχέσεις με το τουρκικό καθεστώς και με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σχετικά άρθρα