Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περισσότεροι από 150 νεκροί Ισραηλινοί από τον πόλεμο που ξεκίνησε η Χαμάς

Περισσότεροι από 150 νεκροί Ισραηλινοί από τον πόλεμο που ξεκίνησε η Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών από τον απρόκλητο πόλεμο της τρομοκρατικής τζιχαντιστικής οργάνωσης Χαμάς ενάντια στο Ισραήλ ανέρχεται σε περισσότερους από 150, σύμφωνα με εβραϊκά ΜΜΕ που επικαλούνται ιατρικούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι 1.104 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιθέσεις, τις οποίες πραγματοποίησαν τρομοκράτες της Χαμάς που διείσδυσαν στο Ισραήλ και πυροβόλησαν στρατιώτες και πολίτες.

Άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με ρουκέτες.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

Εκατοντάδες ένοπλοι της Χαμάς διείσδυσαν στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου 7/10, περνώντας από πολλά σημεία, συντρίβοντας αυτό που ο Ισραηλινός Στρατός θεωρούσε τον εξαιρετικά εξελιγμένο φράχτη των συνόρων.

Δεκατρείς ώρες μετά την έναρξη των επιθέσεων, αναφέρεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν 22 «ενεργές» περιοχές στο νότιο Ισραήλ, όπου ένοπλοι τζιχαντιστές εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται ή υπάρχουν φόνοι ότι βρίσκονται στο πεδίο.

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι απήγαγε δεκάδες Ισραηλινούς στη Γάζα.

Ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε ότι στρατιώτες και πολίτες έχουν συλληφθεί από τους φιλότουρκους τζιχαντιστές, αλλά δεν έχει διευκρινίσει αριθμό.

Σχετικά άρθρα