Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ θα εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας για να εξαλείψει τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Το Ισραήλ θα εισβάλει στη Λωρίδα της Γάζας για να εξαλείψει τους τζιχαντιστές της Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Σιδηρᾶ Ξίφη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Την ώρα που η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και τζιχαντιστών της παλαιστινιακής Χαμάς αφήνει πίσω της δεκάδες νεκρούς και από τις δύο πλευρές, στο Ισραήλ το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας ενέκρινε χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως σε αντίποινα της αιφνιδιαστικής επίθεση που εξαπέλυσε η τζιχαντιστική οργάνωση Χαμάς κατά του Ισραήλ, ξεκίνησαν αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας με δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη να πλήττουν στόχους της οργάνωσης.

Όπως ανακοίνωσε επίσης ο ισραηλινός στρατός, δυνάμεις του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους τζιχαντιστές που επιχείρησαν να διεισδύσουν δια θαλάσσης στην ισραηλινή επικράτεια.

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των τζιχαντιστών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου πολιτικής ασφάλειας έθεσε σαν πρωταρχικό στόχο του στρατού του Ισραήλ την πλήρη εκκαθάριση των εδαφών της χώρας από τους ένοπλους της Χαμάς.

Νετανιάχου: «Βρισκόμαστε σε πόλεμο»

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο», ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το αρχηγείο του στρατού.

«Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται» πρόσθεσε.

«Από σήμερα το πρωί, το κράτος του Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο.

»Ο πρώτος μας στόχος είναι πρώτα απ’ όλα να καθαρίσουμε την περιοχή από τις εχθρικές δυνάμεις που έχουν διεισδύσει και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια και την ειρήνη στους οικισμούς που δέχθηκαν επίθεση» είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο δεύτερος στόχος, ταυτόχρονα, είναι να απαιτήσουμε από τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα για όσα έχει κάνει ως τώρα.

»Ο τρίτος στόχος είναι να οχυρωθούν άλλα πεδία, ώστε κανείς να μην τολμήσει και κάνει το λάθος να μπει σε αυτόν τον πόλεμο».

Ο Νετανιάχου σημείωσε ότι «στον πόλεμο, πρέπει κανείς να διατηρεί την ψυχραιμία του.

»Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, προκειμένου να πετύχουμε τον ύψιστο στόχο μας, τη νίκη».

Σχετικά άρθρα