Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Το Ισραήλ θα αμυνθεί» – Η Χαμάς θα «πληρώσει το τίμημα»

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Το Ισραήλ θα αμυνθεί» – Η Χαμάς θα «πληρώσει το τίμημα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Διπλωματικό Σώμα, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Η «δολοφονική» παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς που εξαπέλυσε το Σάββατο 7/10 τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια θα «πληρώσει το τίμημα» για τις τρομοκρατικές της ενέργειες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών σε αποκλειστικές δηλώσεις στο αραβικό δίκτυο Al Arabiya.

Η Χαμάς εκτόξευσε το Σάββατο 5.000 ρουκέτες στο Ισραήλ πριν ξεκινήσει την «Επιχείρηση Θύελλα (ή Πλημμύρα) του Αλ Άκσα», μια νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.

Η επίθεση συνέπεσε με την εβραϊκή γιορτή Simchat Torah.

Ο Λίορ Χάγιατ (Lior Hayat), εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε στο Al Arabiya English:

«Σήμερα το πρωί το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.

»Αυτή ήταν μια συνδυασμένη επίθεση, με έως και χίλιες ρουκέτες που στάλθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας σε ισραηλινές πόλεις, από την Ιερουσαλήμ μέχρι το Τελ Αβίβ».

«Παράλληλα, υπήρξε επίθεση με drone από τους τρομοκράτες σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα.

»Δολοφόνησαν Ισραηλινούς πολίτες και στρατιώτες.

»Πήραν ομήρους – και πολίτες και στρατιώτες. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Ο Χάγιατ είπε ότι το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών έχει ένα μήνυμα για τη Χαμάς.

«Το Ισραήλ θα αμυνθεί», είπε.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει -όσο το δυνατόν πιο έντονα- τις τρομοκρατικές επιθέσεις από τη Χαμάς».

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φτάσουμε σε κάθε τρομοκράτη που συμμετείχε σε αυτές τις επιθέσεις – θα πληρώσουν το τίμημα.

»Όλοι όσοι συμμετείχαν… συμπεριλαμβανομένου του Ιράν».

«Ήταν μια απρόκλητη επίθεση. Μια απρόκλητη επίθεση οδηγεί σε πόλεμο.

»Η όλη ευθύνη βρίσκεται στα χέρια των ηγετών της Χαμάς για όλα όσα θα συμβούν στη Λωρίδα της Γάζας από σήμερα».

Είπε ότι το Ισραήλ το Σάββατο είναι ένα «έθνος σε σοκ από τις δολοφονίες, τις επιθέσεις και το γεγονός [ότι] άμαχοι [ήταν] στόχοι».

«Η ισραηλινή κυβέρνηση συζητά τώρα τρόπους αντιποίνων και θα μάθουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες ώρες».

Το Γενικό Προξενείο του Κράτους του Ισραήλ στο Ντουμπάι μίλησε επίσης στο Al Arabiya English το Σάββατο και κατήγγειλε τη μαζική επίθεση.

Εκπρόσωπος του Προξενείου ανέφερε σε δήλωσή του ότι τη Χαμάς «θα βαρύνουν οι συνέπειες» της «εκτεταμένης τρομοκρατικής επίθεσης».

«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε μια μαζική εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα και τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αυτό αποτελεί μια εκτεταμένη τρομοκρατική επίθεση στον άμαχο πληθυσμό στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Simchat Torah, όταν εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί πήγαιναν προς τις συναγωγές για να γιορτάσουν με τις κοινότητες και τις οικογένειές τους».

«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επίθεσης, η τρομοκρατική οργάνωση εκτοξεύει πυραύλους προς πόλεις στο νότο και το κέντρο, καθώς και προς την Ιερουσαλήμ, χρησιμοποιώντας αδιάκριτα πυρά με στόχο αμάχους.

»Ταυτόχρονα, τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν στο ισραηλινό έδαφος για να μεγιστοποιήσουν τα πλήγματα στους αμάχους».

Το Προξενείο είπε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ εργάζονται ακούραστα για να προστατεύσουν τους πολίτες του Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς ξεκίνησε μια εκτεταμένη επίθεση εναντίον των πολιτών του Ισραήλ, που περιελάμβανε εκτεταμένες και αδιάκριτες εκτοξεύσεις πυραύλων και ρουκετών εναντίον Ισραηλινών πολιτών, από τις νότιες περιοχές μέχρι το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ.

»Οι τρομοκράτες της Χαμάς διείσδυσαν επίσης σε ισραηλινά χωριά και προσπάθησαν να βλάψουν οικογένειες και άτομα ενώ πήγαιναν προς τις συναγωγές».

«Αυτή η επίθεση έρχεται μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία το Ισραήλ εργάζεται για να επιφέρει ηρεμία στη Λωρίδα της Γάζας ενώ παράλληλα καταβάλλει εκτεταμένες προσπάθειες για να βελτιώσει την κατάσταση των πολιτών εκεί».

«Αυτή η επίθεση καταδεικνύει για άλλη μια φορά, χωρίς αμφιβολία, ότι η Χαμάς δεν ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την ευημερία των πολιτών της Λωρίδας της Γάζας.

»Αντίθετα, τους βλέπουν ως πιόνια στις προσπάθειές τους να βλάψουν τους πολίτες του Ισραήλ».

Ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει δεσμευτεί να προστατεύει τους πολίτες του με κάθε τρόπο.

«Η Χαμάς, ως η Αρχή στη Λωρίδα της Γάζας, είναι υπεύθυνη για αυτήν την επίθεση και θα έχει τις συνέπειες».

Σχετικά άρθρα