Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

198 Παλαιστίνιοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα – Ο πόλεμος κλιμακώνεται

198 Παλαιστίνιοι νεκροί από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα – Ο πόλεμος κλιμακώνεται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν τουλάχιστον 198 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν άλλους 1.610, ανακοίνωσαν οι Αρχές της Χαμάς από τη Γάζα.

Οι Παλαιστίνιοι εξαπέλυσαν το Σάββατο 7/10 μια άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση από τη Γάζα, που οδήγησε σε τεράστιο αριθμό θυμάτων, χάος και σύγχυση.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 6:30 π.μ. τοπική ώρα όταν τζιχαντιστές της Χαμάς εκτόξευσαν ένα μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ ενώ εξαπέλυσαν εισβολή από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Τις πρώτες τρεις με τέσσερις ώρες της επίθεσης, δεκάδες Παλαιστίνιοι κατάφεραν να φτάσουν βαθιά στο ισραηλινό έδαφος.

Διάφορες αναφορές αναφέρουν ότι συνέλαβαν μεγάλο αριθμό Ισραηλινών στρατιωτών, συμπεριλαμβανομένων διοικητών, και τους μετέφεραν πίσω στη Γάζα.

Έχουν επίσης καταλάβει τμήματα ισραηλινών πόλεων κοντά στη Γάζα, καθώς και μια σημαντική στρατιωτική βάση και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Αυτή τη στιγμή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές παραμένουν εντός του Ισραήλ σε διαφορετικές τοποθεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκονται σε σφοδρές συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε ένα τεράστιο κύμα αεροπορικών επιδρομών με στόχο διάφορες περιοχές της Γάζας.

Τουλάχιστον 198 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας. Άλλοι 1.610 έχουν τραυματιστεί.

Από την ισραηλινή πλευρά, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση με ρουκέτες και στην επίθεση από το έδαφος. Σχεδόν 800 είναι οι τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές αναμένεται να αυξηθεί και υπάρχουν φόβοι ότι η βία θα εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Σχετικά άρθρα