Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 740 τραυματίες – Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 740 τραυματίες – Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Τζιχαντιστές, Χαμάς,

«Βράζει» το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις από την τζιχαντιστική και φιλοτουρκική παλαιστινιακή Χαμάς, με τις τελευταίες πληροφορίες του ισραηλινού δικτύου N12 NEWS να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 40 νεκρούς και 740 τραυματίες.

Την ίδια ώρα που μαίνονται μάχες σε 14 σημεία από ενόπλους τζιχαντιστές που εισέβαλαν στο νότιο τμήμα της χώρας.

Κάτοικοι πόλεων στο νότιο Ισραήλ έκαναν λόγο για ένοπλους τζιχαντιστές που κυκλοφορούσαν στους δρόμους των πόλεων και πυροβολούσαν προς πάσα κατεύθυνση, ακόμα και προς τους περαστικούς ή στους τοίχους των σπιτιών.

Αναφορές για «αιχμαλώτους πολέμου» από τη Χαμάς

Το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι Reshet 13 αναφέρει ότι Παλαιστίνιοι ισλαμιστές τρομοκράτες κρατούν αιχμάλωτους Ισραηλινούς στη νότια πόλη Οφάκιμ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters

Αυτή είναι μία από τις πρώτες αναφορές από τα ισραηλινά Μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάσταση, μετά από αρκετούς ισχυρισμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές έχουν πιάσει αιχμαλώτους.

Ανεπιβεβαίωτα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν Παλαιστίνιους να αιχμαλωτίζουν πολίτες και στρατιώτες να τους μεταφέρουν με μοτοσικλέτες στη Γάζα.

Οι ισραηλινές Αρχές δήλωσαν στο BBC ότι δεν θα σχολιάσουν το θέμα ωστόσο, εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε στο Al Jazeera ότι «δεν είναι όμηροι – είναι αιχμάλωτοι πολέμου».

Πηγή ασφαλείας είπε ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ενήμερος για τις πληροφορίες περί αιχμαλώτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Χεζμπολάχ: Η επίθεση από τη Γάζα είναι μήνυμα κατά της εξομάλυνσης σχέσεων με το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Γάζα και ότι βρίσκεται σε «άμεση επαφή με την ηγεσία της παλαιστινιακής αντίστασης».

Μετά τα γεγονότα με την εκτόξευση ρουκετών από μαχητές στη Γάζα κατά του Ισραήλ, η Χεζμπολάχ προσθέτει ότι πρόκειται για μια «αποφασιστική απάντηση στη συνεχιζόμενη κατοχή του Ισραήλ και ένα μήνυμα σε αυτούς που επιδιώκουν την εξομάλυνση με το Ισραήλ».

Νετανιάχου: Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε

Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου:

«Πολίτες του Ισραήλ, είμαστε σε πόλεμο, όχι σε επιχείρηση, όχι σε κλιμάκωση, σε πόλεμο.

»Ο εχθρός θα πληρώσει ένα τίμημα που δεν φαντάζεται.

»Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε».

«Η Χαμάς έκανε ένα σοβαρό λάθος σήμερα το πρωί, εξαπολύοντας πόλεμο κατά του κράτους του Ισραήλ», οι Ισραηλινοί στρατιώτες «πολεμούν τον εχθρό σε όλα τα σημεία», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, σε ανακοίνωση.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών και δήλωσε:

«Το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες του, ο υπουργός έχει εγκρίνει την επιστράτευση εφέδρων.

Αεροπορικά πλήγματα στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

Ο Μοχάμεντ Ντεΐφ, υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς, ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησηε στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς, καλώντας τους απανταχού Παλαιστινίους να πολεμήσουν.

«Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για να τερματιστεί η τελευταία κατοχή επί γης», δήλωσε, προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του επιχειρούν εντός της Γάζας, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.

«Αριθμός τρομοκρατών έχει διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος από τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά περαστικών στην πόλη Σντερότ στο νότιο Ισραήλ, ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν συγκρούσεις σε δρόμους πόλεων καθώς και ενόπλους πάνω σε τζιπ να κινούνται στην ύπαιθρο.

Παλαιστινιακά μέσα ανέφεραν επίσης ότι αριθμός Ισραηλινών συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι από τζιχαντιστές ενώ τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς κυκλοφόρησαν βίντεο που φαίνεται να δείχνει ένα κατεστραμμένο ισραηλινό τεθωρακισμένο.

Στη Γάζα, οι κάτοικοι μπορούσαν να ακούσουν τον βρυχηθμό από τις εκτοξεύσεις ρουκετών ενώ ανέφεραν ένοπλες συγκρούσεις κατά μήκος του φράκτη με το Ισραήλ, κοντά στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς και είδαν κινήσεις ενόπλων μαχητών.

Η ισραηλινή υπηρεσία ασθενοφόρων ανακοίνωσε ότι ομάδες είχαν αποσταλεί σε περιοχές στο νότιο Ισραήλ κοντά στη Γάζα και ότι δόθηκε προειδοποίηση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα