Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάγια Σαντού: Ο Πριγκόζιν και η «Βάγκνερ» συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Μολδαβία

Μάγια Σαντού: Ο Πριγκόζιν και η «Βάγκνερ» συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Μολδαβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιεβγκένι Πριγκόζιν, Ιδιωτικός Στρατός Βάγκνερ, Μολδαβία, Ρωσία,

Ο ηγέτης του μισθοφορικού στρατού «Βάγκνερ», Γιεβγκένι Πριγκόζιν, και οι μισθοφόροι του συμμετείχαν άμεσα στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Μολδαβία τον Φεβρουάριο του 2023.

Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Μολδαβίας, Μάγια Σαντού, σε συνέντευξή της στους Financial Times.

Τον Φεβρουάριο του 2023, η Μάγια Σαντού ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Μολδαβίας υπό το πρόσχημα ότι οι υποτιθέμενες αυθόρμητες διαμαρτυριών που θα μετατραπούν σε βίαιες.

Τότε είχε αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη, αλλά, σύμφωνα με την ίδια, η κατάσταση ήταν «πραγματικά δραματική».

Τώρα η Σαντού ισχυρίζεται ότι ο Πριγκόζιν και οι μισθοφόροι της «Βάγκνερ» συμμετείχαν άμεσα σε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στη Μολδαβία.

Πρόσθεσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να προσπαθεί να παρέμβει στην πολιτική της Μολδαβίας, τονίζοντας ότι δυνάμεις που σχετίζονται με τη Ρωσία έχουν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στη χώρα ενόψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών.

Εκτός από την προσπάθεια να επηρεάσει τις εκλογές στη Μολδαβία, η Ρωσία χρησιμοποίησε διάφορα εργαλεία κατά της Μολδαβίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ενεργειακών πόρων, κυβερνοεπιθέσεων και άμεσες απειλές αναταραχής κατά της χώρας από την ελεγχόμενη από τη Ρωσία περιοχή της Υπερδνειστερίας της Μολδαβίας.

Σχετικά άρθρα