Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντρόουν βομβάρδισε στρατιωτική ακαδημία στη Συρία – Περίπου 100 νεκροί

Ντρόουν βομβάρδισε στρατιωτική ακαδημία στη Συρία – Περίπου 100 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Βίντεο, Ισλαμιστές, Ισραήλ, Στέφαν Ντουζαρίκ, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Περίπου 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (ντρόουν) σε συριακή στρατιωτική ακαδημία στη Χομς.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγα λεπτά μετά την αποχώρηση του Σύρου υπουργού Άμυνας από τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με έναν παρατηρητή πολέμου και αξιωματούχους που υποστηρίζουν τη Δαμασκό.

Η συριακή κρατική τηλεόραση ανέφερε μια «τρομοκρατική επίθεση» στον ιστότοπο της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, λέγοντας ότι υπήρξε «μεγάλος αριθμός απωλειών».

Τα πρώτα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν, πριν ο αριθμός των νεκρών αυξηθεί αργότερα το απόγευμα της Πέμπτης 5/10.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είπε ότι η επίθεση έλαβε χώρα λίγο μετά το τέλος της τελετής αποφοίτησης.

Ηγετικά στελέχη του συριακού στρατού και του συριακού υπουργείου Άμυνας ήταν επίσης παρόντες στην τελετή, ανέφερε πολεμικός επιτηρητής.

Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας Αλί Μαχμούντ Αμπάς τραυματίστηκε από την επίθεση στη Στρατιωτική Ακαδημία της Χομς, δήλωσαν στο Reuters πηγές ασφαλείας της Συρίας.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι ο Αμπάς έφυγε από το σημείο αμέσως μετά το τέλος της τελετής, με την επίθεση να σημειώνεται 20 λεπτά αργότερα.

Η επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος έλαβε χώρα καθώς οι απόφοιτοι αξιωματικοί έβγαζαν φωτογραφίες με τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλά παιδιά, πρόσθεσε.

Ερασιτεχνικό πλάνο βίντεο, που δείχνει τους νεκρούς στον χώρο της Ακαδημίας λίγο μετά το χτύπημα

«Μετά την τελετή, ο κόσμος κατέβηκε στην αυλή και χτυπήθηκαν. Τα πτώματα ήταν σαν σκουπίδια στο έδαφος», είπε ένας μάρτυρας στο Reuters.

Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν αργότερα στο υπόγειο του στρατιωτικού νοσοκομείου της Χομς.

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από «ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που υποστηρίζονται από γνωστά διεθνή μέρη».

«Αυτό συνέβη αμέσως μετά το τέλος της τελετής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο αρκετών μαρτύρων, πολιτών και στρατιωτικού προσωπικού, και δεκάδες τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών τραυματισμών μεταξύ των προσκεκλημένων οικογενειών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», ανέφερε στο ανακοίνωση που δημοσίευσε το SANA.

«Η Γενική Διοίκηση Στρατού και Ενόπλων Δυνάμεων θεωρεί αυτή τη δειλή τρομοκρατική ενέργεια πρωτοφανή εγκληματική ενέργεια και βεβαιώνει ότι θα απαντήσει με πλήρη ισχύ και αποφασιστικότητα σε αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις όπου κι αν βρεθούν».

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Οι δυνάμεις του καθεστώτος είχαν στο παρελθόν στοχοποιηθεί από ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων θέσεων κοντά στη Χομς, αλλά το Ισραήλ σπάνια αναλαμβάνει την ευθύνη.

Τον Ιούλιο, η Δαμασκός είπε ότι κατέρριψε αρκετούς ισραηλινούς πυραύλους κοντά στη Χομς.

Ο συριακός στρατός γίνεται επίσης συχνά στόχος ανταρτών και τρομοκρατικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα.

Έντεκα στρατιώτες του καθεστώτος σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε επίθεση μαχητών τον Αύγουστο.

Μια αιματηρή μέρα στη Συρία

Η επίθεση στη στρατιωτική βάση ήταν μόνο ένα από τα πολλά ξεσπάσματα βίας στη Συρία την Πέμπτη.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με Κούρδους αξιωματούχους.

Η Άγκυρα έχει εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις σε περιοχές που διοικούνται από Κούρδους στη βορειοανατολική Συρία και στο βόρειο Ιράκ μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα την Κυριακή, όταν πυροδοτήθηκε βόμβα έξω από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: Οι Αμερικανοί κατέρριψαν τουρκικό ντρόουν στη Β/Α Συρία – Το τουρκικό υπ. Άμυνας «αρνείται»

Ο ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι ανησυχεί βαθιά για την αυξανόμενη βία στη Συρία, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται εν μέσω μερικών από τις χειρότερες συγκρούσεις των τελευταίων ετών.

«Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει σθεναρά κάθε βία στη Συρία και προτρέπει όλα τα μέρη να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς δικαίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Στεφάν Ντουζαρίκ.

Σχετικά άρθρα