Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας δέχτηκε στο Μέγαρο Ματινιόν τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας δέχτηκε στο Μέγαρο Ματινιόν τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Ανατολής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Ελευθεροτεκτονισμός, Ελιζαμπέτ Μπορν, Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας,

Ο Μέγας Διδάσκαλος (Πρόεδρος) της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας, Guillaume Trichard, έγινε δεκτός την Τρίτη 3 Οκτωβρίου από την πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ελιζαμπέτ Μπορν (Elisabeth Borne), στην έδρα της γαλλικής κυβέρνησης, στο Μέγαρο Ματινιόν στο Παρίσι.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας στο Facebook, ο Μεγάλος Διδάσκαλος διαβεβαίωσε την πρωθυπουργό για την «υπακοή» των Γάλλων Ελευθεροτεκτόνων της Μεγάλης Ανατολής της Γαλλίας «στην αδιαίρετη, κοσμική, δημοκρατική και κοινωνική Δημοκρατία».

Μεγάλη Στοά ή Μεγάλη Ανατολή, είναι το σύνηθες κυβερνών σώμα του Ελευθεροτεκτονισμού.

Στην ουσία στην δικαιοδοσία της είναι μόνο η «Συμβολική Στοά», δηλαδή οι τρεις πρώτοι Βαθμοί της «Τέχνης».

Η πρώτη Ελευθεροτεκτονική Μεγάλη Στοά ήταν αυτή της Αγγλίας και ιδρύθηκε το 1717 με επίσημο όνομα «Μεγάλη Στοά του Λονδίνου και του Γουεστμίνστερ».

Διοικητικές «κεφαλές» μίας Μεγάλης Στοάς (ή Μεγάλης Ανατολής) είναι ο «Μέγας Διδάσκαλος» και οι «Μεγάλοι Αξιωματικοί» της.

Η Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας, σταθερά προσηλωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο κοσμικό κράτος, θεωρείται η παγκόσμια μήτρα του σοσιαλισμού.

Σε πέντε χιλιάδες υπολογίζονται τα μέλη της που συμμετείχαν στη Κομμούνα του Παρισιού (1871) στο πλευρό των δημοκρατικών.

Οι στίχοι της Διεθνούς, του διεθνούς σοσιαλιστικού ύμνου, είναι του Εζέν (Ευγένιου) Εντίν Ποτιέ (Eugène Edine Pottier), ελευθεροτέκτονα και σοσιαλιστή και τους έγραψε κατά τη «Ματωμένη Βδομάδα» (22–28 Μαΐου 1871) που σημάδεψε το τέλος της Κομμούνας των Παρισίων.

Σχετικά άρθρα