Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιταλία: 21 οι νεκροί στο δυστύχημα στη Βενετία – Βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια

Ιταλία: 21 οι νεκροί στο δυστύχημα στη Βενετία – Βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βενετία, Ιταλία, Ουκρανία, Τουρίστες, Τροχαίο,

Ο τελευταίος απολογισμός των θυμάτων από την πτώση του λεωφορείου από οδογέφυρα στο Μέστρε, κοντά στη Βενετία, είναι 21 νεκροί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν και 5 αγνοούμενοι, καθώς και 15 τραυματίες.

Οι υπεύθυνοι της έρευνας θα πρέπει να εξακριβώσουν για ποιο λόγο το λεωφορείο έπεσε από την οδογέφυρα και κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή.

Το όχημα πήρε φωτιά και πολλοί επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους, φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Όλοι οι νοσοκόμοι και οι γιατροί των νοσοκομείων της περιοχής της Βενετίας κλήθηκαν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους, ώστε να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του.

Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ».

Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

«Βρήκαμε ουκρανικά διαβατήρια» στα συντρίμμια του λεωφορείου, δήλωσε ο δήμαρχος της Βενετίας

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, δήλωσε πριν από λίγο ότι «στο λεωφορείο που έπεσε από τη γέφυρα του Μέστρε, βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Σύμφωνα με πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να πρόκειται για ουκρανούς πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά σε κάμπινγκ της Μαργκέρα, έξω από την Βενετία.

Από τα συντρίμμια του λεωφορείου έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής 21 νεκροί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 15, ανάμεσά τους τρία παιδιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι, το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά όπου έπεσε το λεωφορείο, ήταν περίπου τριάντα μέτρα.

Ο Ιταλός υπουργός δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο απολογισμός των θυμάτων.

Σχετικά άρθρα