Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στην κατεχόμενη Ιντλίμπ της Συρίας

Η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στην κατεχόμενη Ιντλίμπ της Συρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ιντλίμπ, Ισλαμιστές, Συρία, Ταχρίρ Αλ Σαμ (HTS), Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Οι τουρκικές δυνάμεις έστειλαν τη Δευτέρα 2/10 μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή που μετέφερε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στρατιωτικά οχήματα στην Περιφέρεια της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, παράλληλα με την επανάληψη της στρατιωτικής κλιμάκωσης μεταξύ των μερών της σύγκρουσης, δηλαδή της συριακής κυβέρνησης με τους φιλότουρκους τζιχαντιστές.

Τουρκικές δυνάμεις σταθμεύουν σε περισσότερες από 60 θέσεις και στρατιωτικές βάσεις σε περιοχές που κατείχε η τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (HTS, πρώην Μέτωπο Αλ Νούσρα – συριακή Αλ Κάιντα) στη βορειοδυτική Συρία μετά την άμεση εμπλοκή της Τουρκίας στην περιοχή το 2018.

Ένας αξιωματούχος στο συνοριακό πέρασμα Καφρ Λοσίν με την Τουρκία δήλωσε στην ιστοσελίδα North Press ότι μια τουρκική στρατιωτική συνοδεία που περιλαμβάνει 12 στρατιωτικά οχήματα και φορτηγά επιμελητείας και τεθωρακισμένα οχήματα εισήλθαν σε συριακά εδάφη και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Σαρακίμπ στην ανατολική ύπαιθρο της Ιντλίμπ.

Αν και η ζώνη αποκλιμάκωσης στη βορειοδυτική Συρία υπόκειται σε ρωσοτουρκική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που υπογράφηκε τον Μάρτιο του 2020, η περιοχή γίνεται μάρτυρας συχνών βομβαρδισμών κι από τις δύο πλευρές, συριακή κυβέρνηση και τζιχαντιστές, παρά την εκεχειρία.

Τον Μάρτιο του 2020, η Ρωσία και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία στη Μόσχα που όριζε κατάπαυση του πυρός, τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου και τη διεξαγωγή κοινών περιπολιών στον αυτοκινητόδρομο Μ4/Χαλέπι-Λατάκια.

Σχετικά άρθρα