Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλο και λιγότερες δυτικές χώρες θέλουν να πληρώνουν την Ουκρανία

Όλο και λιγότερες δυτικές χώρες θέλουν να πληρώνουν την Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοσιονομικό Έλλειμμα, Ουκρανία,

Όλο και λιγότερες δυτικές χώρες θέλουν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις δημοσιονομικές ανάγκες της Ουκρανίας. Αλλά το Κίεβο έχει πολλά επιχειρήματα για να ζητήσει υποστήριξη, δήλωσε στον αέρα τηλεμαραθωνίου ο υπουργός Οικονομικών Σερχίι Μαρτσένκο.

«Υπάρχουν όλο και λιγότεροι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να διαθέσουν κονδύλια.

»Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν κονδύλια.

»Και δεν σημαίνει ότι σταματήσαμε να εργαζόμαστε», είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος η Ουκρανία έχει εγγυήσεις ότι θα λάβει περίπου 42 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση των εξωτερικών αναγκών του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι ουκρανικές Αρχές θα μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι αυτό θα είναι εγγυημένο και το επόμενο έτος 2024.

«Δεν είναι εύκολο, είναι δύσκολο.

»Κάθε μήνα υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τον βαθμό στον οποίο οι φορολογούμενοι αυτών των χωρών είναι έτοιμοι να μας χρηματοδοτήσουν», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ότι πρόκειται για διάλογο και συζήτηση. «Δείχνουμε τα πλεονεκτήματα, δείχνουμε τι θα γίνει αν δεν μας δώσουν κεφάλαια.

»Δείχνουμε τις συνέπειες και την τρελή δουλειά που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, συγκρατώντας έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο.

»Και αυτό είναι επίσης ένα επιχείρημα», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.

Ο Μαρτσένκο είπε ότι η Ουκρανία «είναι στην πραγματικότητα ένα φυλάκιο ολόκληρου του πολιτισμένου δημοκρατικού κόσμου, που αγωνίζεται για αξίες, για ανεξαρτησία».

«Και πιστεύω ότι έχουμε αρκετά επιχειρήματα και λόγους όχι απλώς για να ζητήσουμε υποστήριξη, αλλά για να απαιτήσουμε υποστήριξη.

»Και είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και μέτρα για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα φτάσει εγκαίρως και πλήρως», είπε o επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο της Ουκρανίας αναμένει να λάβει 41,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια από διεθνείς εταίρους το 2024. Το ποσό αυτό περιλαμβάνεται στο προσχέδιο προϋπολογισμού.

Σχετικά άρθρα