Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό καθεστώς χτίζει σπίτια στην κατεχόμενη Αφρίν/Εφρίν για τις οικογένειες φιλότουρκων τζιχαντιστών

Το τουρκικό καθεστώς χτίζει σπίτια στην κατεχόμενη Αφρίν/Εφρίν για τις οικογένειες φιλότουρκων τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ (Τουρκμένοι), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Τουρκμένοι, Χαλέπι,

Οργανώσεις συνεχίζουν, σε συντονισμό με τις τουρκικές Αρχές, την κατασκευή ενός νέου οικισμού στην περιοχή Σαράν στην ύπαιθρο της Αφρίν/Εφρίν, βόρεια του Χαλεπίου.

Η Αφρίν/Εφρίν βρίσκεται υπό την κατοχή της Τουρκίας και των συνδεδεμένων με αυτήν ισλαμιστικών και φιλοτουρκικών ενόπλων συνιστωσών του Συριακού Εθνικού Στρατού (SNA) από το 2018 μετά από μια στρατιωτική εισβολή με την ονομασία «Κλάδος Ελαίας» κατά των Κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) με το πρόσχημα της διατήρησης της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας.

Έκτοτε, η Τουρκία εφάρμοσε μια πολιτική δημογραφικής αλλαγής.

Οι ένοπλες φατρίες του SNA παρενοχλούν συνεχώς τους ντόπιους Κούρδους κατοίκους για να τους ωθήσουν να φύγουν.

Η πολιτική δημογραφικής αλλαγής της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα τον εκτοπισμό του 90% των Κούρδων κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι έχουν αντικατασταθεί από Σύρους ισλαμιστές από διαφορετικές περιοχές.

Ανταποκριτής του North Press ανέφερε ότι ένας οικισμός που ονομάζεται Abayer χτίζεται σε μια δασώδη έκταση κοντά στο χωριό Qartiqalaq στο Sharran.

Όλα τα δέντρα στο δάσος κόπηκαν από τη ένοπλη ισλαμιστική και τουρκμενική παραστρατιωτική δύναμη «Σουλτάνος Μουράντ» του SNA, υπό την επίβλεψη ενός ηγέτη που ονομάζεται Αράμπα Ίντρις.

Η πηγή ανέφερε ότι η πλειονότητα των σπιτιών θα παραχωρηθεί στις οικογένειες των Τουρκμένων τζιχαντιστών που ανήκουν στη φατρία «Σουλτάνος Μουράντ».

Σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα της ιστοσελίδας North Press, ο αριθμός των οικισμών που χτίστηκαν από οργανώσεις της Σαουδικής Αραβίας, του Κουβέιτ, των Παλαιστινίων και του Κατάρ στην Αφρίν/Εφρίν είναι περίπου 36 χωριά.

Αυτοί οι οικισμοί βρίσκονται στις περιοχές Sharran, Sheikh-Hadid, Jindires, Bulbul και Rajo κοντά στην πόλη της Αφρίν/Εφρίν.

Σχετικά άρθρα