Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιστορική επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στη Σαουδική Αραβία

Ιστορική επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Τουρισμός,

Για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών, υπουργός από το Ισραήλ επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία, την ώρα που δύο χώρες μιλούν ανοιχτά για την εξομάλυνση των σχέσεων που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Την Τρίτη 26/9, ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Χαΐμ Κατζ έφτασε στη Σαουδική Αραβία, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

«Ο Κατζ είναι ο πρώτος υπουργός του Ισραήλ που επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία ως επικεφαλής επίσημης αντιπροσωπείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου διευκρινίζεται ότι θα παραστεί στη σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που φέτος διεξάγεται στο Ριάντ.

Η διήμερη επίσκεψη του Κατζ έρχεται σε μια περίοδο που η Σαουδική Αραβία προωθεί μια πιθανή συμφωνία, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, με την οποία θα ομαλοποιηθούν οι διμερείς σχέσεις της με το Ισραήλ.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στον ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου μιλούσε για την προσπάθεια των δύο χωρών να έλθουν πιο κοντά.

Παράλληλα, και ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, σε συνέντευξή του μιλούσε για ακριβώς το ίδιο ζήτημα, μιλώντας και αυτός για μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Σχετικά άρθρα