Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να φύγουν οι Τούρκοι και όλοι οι ξένοι ένοπλοι από τη Λιβύη

Η Σαουδική Αραβία ζήτησε να φύγουν οι Τούρκοι και όλοι οι ξένοι ένοπλοι από τη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη, Μισθοφόροι, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σαουδική Αραβία, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ,

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν αλ Σαούντ, ζήτησε την πλήρη και άμεση αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων, μαχητών και μισθοφόρων από τη Λιβύη.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 78η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στη Νέα Υόρκη το Σάββατο 23/9.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσε τη σημασία της επίτευξης ασφάλειας και σταθερότητας στη Λιβύη, διασφάλισης της κυριαρχίας της, της ανεξαρτησίας της, της εδαφικής της ακεραιότητας και του τερματισμού της ανάμειξης στις εσωτερικές της υποθέσεις, σύμφωνα με το Σαουδαραβικό Πρακτορείο Τύπου (SPA).

Υπογράμμισε την υποστήριξη του Βασιλείου για μια συνολική κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να τηρήσουν οι χώρες τον Χάρτη του ΟΗΕ και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας.

Ο πρίγκιπας Φαϊσάλ εξέφρασε τη φιλοδοξία της Σαουδικής Αραβίας για ένα καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία των εθνών, την ειρηνική επίλυση των διαφορών, καθώς και τη δέσμευση για αποχή από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας.

Πρόσφατα, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι θα στείλει βοήθεια στη Λιβύη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, σύμφωνα με το SPA.

«Αυτή η οδηγία αποτελεί επέκταση της συνεχούς υποστήριξης που παρέχει η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, για να σταθεί δίπλα σε όλες τις αδερφικές και φιλικές χώρες σε διάφορες περιστάσεις και δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Γενικός Επόπτης του Κέντρου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αρωγής στο SPA.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η βοήθεια θα παραδοθεί από το κέντρο, σε συντονισμό με τη Λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο και αρκετούς διεθνείς ανθρωπιστικούς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σκοπός είναι η παροχή άμεσης βοήθειας στον πληγέντα πληθυσμό, το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με το SPA.

Την περασμένη εβδομάδα, ένα δεύτερο αεροσκάφος βοήθειας από τη Σαουδική Αραβία αναχώρησε από το διεθνές αεροδρόμιο Βασιλιάς Χαλίντ του Ριάντ, με προορισμό τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Μετέφερε 40 τόνους ζωτικής σημασίας επισιτιστική βοήθεια για όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Αυτή η βοήθεια αποστέλλεται σύμφωνα με τις οδηγίες του βασιλιά Σαλμάν και του πρίγκιπα διαδόχου και πρωθυπουργού Μοχάμεντ.

Σχετικά άρθρα